Ainhoa Miró

Ets una histèrica

Una frase que sovint sento que em repeteixen quan parlo sobres temes de gènere és la següent: “Ets una histèrica, amb tu no es poden parlar coses d’aquestes perquè et poses nerviosa”. Trobo que és molt fàcil dir aquestes afirmacions quan mai has sigut el centre d’atenció de les accions. És a dir, quan mai has patit cap tipus de violència masclista, és molt difícil veure més enllà del que ha invisibilitat i normalitzat la societat.

Octubre d'indignació

Us seré sincera, aquest article el volia escriure la nit del passat dilluns 16 d’octubre. En tenia moltes ganes, estava enfadada, enfurismada, en estat de xoc. Vaig decidir no fer-ho, perquè veient l’estat de llibertat d’expressió en el que estem vivint actualment, aquest article em podria sortir molt car.

Escac i mat

El 25 de juliol el CAR (Centre d’Alt Rendiment) de Sant Cugat va celebrar el seu 30è aniversari. Trenta anys posant la nostra ciutat dins del panorama mundial esportiu. Trenta anys formant tant a físicament com acadèmica les joves promeses esportives del nostre país. Joves que han de lluitar i esforçar-se al màxim per poder ser aquí. Persones que cada matí es desperten ben d’hora per treballar per poder aconseguir superar la seva meta personal.

Festa sí, lluita també

Alegria, ja ha arribat la Festa Major! Portem tot l'any esperant aquestes dates, vaja, com mínim la majoria de veïns i veïnes ho hem fet. Des de fa unes setmanes hem pogut veure com la nostra ciutat es vestia de gala. No hi ha res que cridi Festa Major com les banderoles del carrer Santa Maria.

Molt més que gomets

L’estiu està a punt d’arribar a Sant Cugat i no sembla que tingui gaires intencions de marxar! Les temperatures pugen, el sol crema i, a poc a poc, anem substituint els abrics pels vestits.  Un altre símptoma característic que estem deixant enrere la primavera a la nostra jove ciutat, és l’arribada de la Selectivitat, aquest terrible malson que des d’ahir ha deixat sense dormir a més de 600 santcugatenques i santcugatencs.

Fam d’imparcialitat

El passat cap de setmana es va dur a terme la primera edició del Sant Cugat Ve de Gust. Tot i que la previsió meteorològica no estava de la seva part, el resultat d’aquesta fira gastronòmica ha sigut un èxit. Ha estat tan aclamat que fins i tot la regidora de comerç Mayte Pérez ha afirmat que s’estava pensant organitzar una altra edició d’aquesta fira.

8 de març: la lluita continua!

Avui, 8 de març, és el dia internacional de la dona treballadora, data en la qual es vol celebrar la figura de la dona en la nostra societat. És un d’aquests meravellosos dies de l’any en què et feliciten per ser dona. “Enhorabona dona, avui és el teu dia!”. Si us plau, no caigueu en el parany de sempre. El 8 de març no és un dia de celebració, sinó de reivindicació!

Em pagaries més si fos un home?

Molts diuen que les desigualtats entre homes i dones ja no existeixen en la nostra societat, que són coses del passat. Diuen que hem enderrocat i superat totes les barreres socials que ens allunyaven d’assolir la igualtat de drets entre els dos gèneres, i qui deia el contrari eren quatre feministes enfadades amb el món. Doncs em sap greu comunicar-vos que no som quatre i estem enfadades, molt enfadades!

Pàgines

Subscribe to Ainhoa Miró