Ainhoa Miró

Sant Cugat t'expulsa? No et conformis!

Sant Cugat és una ciutat idíl·lica. Parc ben cuidats. Rotondes farcides de flors. Semàfors a terra a prova de smartphones per a stupidpeople. Sembla que visquem a la millor ciutat del món, però les dades no enganyen: vivim en una ciutat elitista que expulsa als seus conciutadans i les seves conciutadanes.

Jo també soc mestra d’El Palau

Fins a quin extrem hem arribat? Quants atacs ha de rebre el nostre sistema educatiu fins que diguem prou? Primer van voler destruir el model d’escola catalana, basat en la immersió lingüística. Ara no volen que es parli del que passa al carrer a les aules de les escoles.

La faula del gat i el PAV3

Avui us porto un nou relat que torna a tenir com a protagonista la nostra ciutat, i ja que la política de vegades és complicada, ho farem més simple, com si fos un conte. Us poso en context. Imagineu-vos que a la nostra història hi ha un personatge, en Joan, el qual era estimat pel seu poble. Un dia el Joan, presumptament, va guanyar diners fent una cosa que era il·legal, però en un principi pensava que s’havia sortit.

Ets una histèrica

Una frase que sovint sento que em repeteixen quan parlo sobres temes de gènere és la següent: “Ets una histèrica, amb tu no es poden parlar coses d’aquestes perquè et poses nerviosa”. Trobo que és molt fàcil dir aquestes afirmacions quan mai has sigut el centre d’atenció de les accions. És a dir, quan mai has patit cap tipus de violència masclista, és molt difícil veure més enllà del que ha invisibilitat i normalitzat la societat.

Cal fer el cor fort

Romeva, Bassa, Junqueras, Borrás, Forn, Rull, Mundó, Turull, Sánchez i Cuixart. Dues dones i vuit homes. Vuit membres del govern i dos membres d’entitats sobiranistes. Vuit persones, vuit famílies.

Octubre d'indignació

Us seré sincera, aquest article el volia escriure la nit del passat dilluns 16 d’octubre. En tenia moltes ganes, estava enfadada, enfurismada, en estat de xoc. Vaig decidir no fer-ho, perquè veient l’estat de llibertat d’expressió en el que estem vivint actualment, aquest article em podria sortir molt car.

Escac i mat

El 25 de juliol el CAR (Centre d’Alt Rendiment) de Sant Cugat va celebrar el seu 30è aniversari. Trenta anys posant la nostra ciutat dins del panorama mundial esportiu. Trenta anys formant tant a físicament com acadèmica les joves promeses esportives del nostre país. Joves que han de lluitar i esforçar-se al màxim per poder ser aquí. Persones que cada matí es desperten ben d’hora per treballar per poder aconseguir superar la seva meta personal.

Festa sí, lluita també

Alegria, ja ha arribat la Festa Major! Portem tot l'any esperant aquestes dates, vaja, com mínim la majoria de veïns i veïnes ho hem fet. Des de fa unes setmanes hem pogut veure com la nostra ciutat es vestia de gala. No hi ha res que cridi Festa Major com les banderoles del carrer Santa Maria.

Pàgines