Ainhoa Miró

Octubre d'indignació

Us seré sincera, aquest article el volia escriure la nit del passat dilluns 16 d’octubre. En tenia moltes ganes, estava enfadada, enfurismada, en estat de xoc. Vaig decidir no fer-ho, perquè veient l’estat de llibertat d’expressió en el que estem vivint actualment, aquest article em podria sortir molt car.

Escac i mat

El 25 de juliol el CAR (Centre d’Alt Rendiment) de Sant Cugat va celebrar el seu 30è aniversari. Trenta anys posant la nostra ciutat dins del panorama mundial esportiu. Trenta anys formant tant a físicament com acadèmica les joves promeses esportives del nostre país. Joves que han de lluitar i esforçar-se al màxim per poder ser aquí. Persones que cada matí es desperten ben d’hora per treballar per poder aconseguir superar la seva meta personal.

Festa sí, lluita també

Alegria, ja ha arribat la Festa Major! Portem tot l'any esperant aquestes dates, vaja, com mínim la majoria de veïns i veïnes ho hem fet. Des de fa unes setmanes hem pogut veure com la nostra ciutat es vestia de gala. No hi ha res que cridi Festa Major com les banderoles del carrer Santa Maria.

Molt més que gomets

L’estiu està a punt d’arribar a Sant Cugat i no sembla que tingui gaires intencions de marxar! Les temperatures pugen, el sol crema i, a poc a poc, anem substituint els abrics pels vestits.  Un altre símptoma característic que estem deixant enrere la primavera a la nostra jove ciutat, és l’arribada de la Selectivitat, aquest terrible malson que des d’ahir ha deixat sense dormir a més de 600 santcugatenques i santcugatencs.

Fam d’imparcialitat

El passat cap de setmana es va dur a terme la primera edició del Sant Cugat Ve de Gust. Tot i que la previsió meteorològica no estava de la seva part, el resultat d’aquesta fira gastronòmica ha sigut un èxit. Ha estat tan aclamat que fins i tot la regidora de comerç Mayte Pérez ha afirmat que s’estava pensant organitzar una altra edició d’aquesta fira.

8 de març: la lluita continua!

Avui, 8 de març, és el dia internacional de la dona treballadora, data en la qual es vol celebrar la figura de la dona en la nostra societat. És un d’aquests meravellosos dies de l’any en què et feliciten per ser dona. “Enhorabona dona, avui és el teu dia!”. Si us plau, no caigueu en el parany de sempre. El 8 de març no és un dia de celebració, sinó de reivindicació!

Em pagaries més si fos un home?

Molts diuen que les desigualtats entre homes i dones ja no existeixen en la nostra societat, que són coses del passat. Diuen que hem enderrocat i superat totes les barreres socials que ens allunyaven d’assolir la igualtat de drets entre els dos gèneres, i qui deia el contrari eren quatre feministes enfadades amb el món. Doncs em sap greu comunicar-vos que no som quatre i estem enfadades, molt enfadades!

Vull que (sobre)visquis

Als llibres d’història sempre s’hi fa èmfasi sobre la decadència de la societat arran d’unes de les pitjors pandèmies que hem pogut presenciar: la pesta negra. Recordo quan era una nena i estava a classe de socials, la nostra mestra ens va explicar què va ser, mostrant-nos dibuixos i històries, tot envoltant per una atmosfera fosca, tètrica, però, sobretot, llunyana.

La societat dels 'ismes'

Avui és dimecres 25 de gener de 2017, estem més a prop de la segona dècada dels 2000 que de la primera, i vivim en una societat basada en les aparences. Moltes persones volen aparentar quelcom que no són, però sovint es revela qui realment són quan obren la boca per parlar. Benvingudes i benvinguts a la societat dels ismes!

Pàgines

Subscribe to Ainhoa Miró