Blogs

L'atur i el jovent

Aquests dies el diaris parlen amb grans titulars de la caiguda de l'atur, la qual cosa pot animar l'opinió pública i sobretot a polítics i patronal que no deixaran d'auto-llençar-se floretes.

No són un regal de Nadal

Encara avui recorrem als cadells com a regal ideal per Nadal per als petits de la casa. En fer una compra impulsiva, no pensem en totes les responsabilitats i necessitats que porten en si aquests animals. Aquest obsequi tan petit i tendre, va creixent i l’interès de l’amo es va esvaint. És angoixant saber que les estadístiques demostren que la meitat dels gossos que arriben a una llar per aquestes dates són abandonats mesos després.

No són un regal

Una de cada deu famílies ja haurà regalat un animal de companyia aquest Nadal. La gran majoria sense haver reflexionat abans de prendre la decisió d'incorporar un gos o un gat en l'entorn familiar, i és que encara hi ha molt de camí per recórrer en el foment de la tinença responsable.

‘Get together for christmas. Forget the rest’

Plenets com a porquets després de dues setmanes de trobades familiars amb molt de menjar, potser massa alcohol i absències d’última hora per una pandèmia que no cessa, tornem a la quotidianitat tan odiada com necessària des d’una perspectiva d’estabilitat. Els impactes ambientals del Nadal, des dels menús al consumisme exacerbat, són una reflexió que fa anys planteja el moviment ecologista tot i que normalment queda amagada darrere d’una capa de falsa felicitat basada en el consum ràpid.

La música i la salut mental

En aquest període que ens està tocant viure estem veient com moltes coses que donàvem per garantides o que semblaven intocables canvien sense parar, aquests canvis que d’alguna manera o altra afecten a la nostra vida diària i també a la nostra salut física, mental i emocional. La Marató de TV3 ha posat el focus en la salut mental, una salut sovint oblidada o pitjor encara, estigmatitzada.

Desig

Ahir vaig deixar la meva carta als Reis d’Orient, de fet, a nivell comunitari sempre demano el mateix: que s'aturin, que desapareguin, totes les violències. Potser és un desig massa utòpic però, per a mi, totalment necessari. Fa temps que vaig deixar de creure en la màgia sense posar-hi l'ingredient de la nostra acció així que t'animo a que no ho deixis a l'atzar ni als temps que corren. Cada persona podem fer accions, des de cada àmbit on ens movem, sigui el que sigui, podem ser vectors de canvi. Mirades internes de revisió de com tenim interioritzats valors i accions que no s'ajusten als criteris d'igualtat i de justícia social. La violència masclista no és un problema llunyà, és un problema amb moltíssimes branques diferents, algunes les veiem perquè són visibles per a nosaltres i d'altres ens passen desapercebudes malgrat la seva existència.

Xarxa integradora

El meu barri és d’aquells en què et prens un cafè al bar i tothom et pregunta com et trobes, com et va la feina o et dona records per la família. Ens avenim i en certa manera ens estimem. Continuem establint relacions personals que van més enllà de l’educació i les bones maneres i no només això sinó que els nostres fills perpetuen d’alguna forma aquest llegat tan poc freqüent.

feminae@: El model de ciutat esclafa les persones

Benvingudes i benvinguts a feminae@, espai de sororitat i humanitat, d’anàlisi jurídica, d’introspecció personal, de reconstrucció emocional, íntima i sexual, d’anàlisi de la perspectiva femenina i de gènere, de record per totes les víctimes de violència masclista i vicària, de crítica institucional, i concretament avui, de crítica càustica al model de ciutat que imposa l’actual Govern de la ciutat.

Comunicar

La manera de comunicar els missatges és tant o més important que el contingut d'allò que volem dir. Passa sovint en el món de la docència.

Pàgines