Blogs

Jocs sense rols

L'altre dia al bus tenia al costat una dona mirant fixament un catàleg de joguines, anava passant les pagines una a una i encerclant el que l'interessava. Vaig veure bàsicament dos colors, rosa i blau, i vaig veure fotografies de nens amb jocs d'acció i moltes fotografies de nenes en tons roses amb cotxets, nines, rentadores...

Música per a la solidaritat

Una de les grans fites del Rotary de Sant Cugat es el concert benèfic anual. Amb aquest acte, que ja va per la seva onzena edició, s'organitza un concert amb algun artista o artistes solidaris, que decideixen dedicar el seu art a una causa benèfica. El benefici obtingut de la venda de les entrades es destina a algun projecte de caràcter social.

Qui piula a Sant Cugat?

M’he imposat fer seguiment de qui són influencers a Sant Cugat. Com sabeu, d’un temps ençà, ser present a les diverses xarxes socials comporta diferents conseqüències. Entre d’elles estar al cas del que es cou al núvol, que no sempre equival al que passa a la realitat, estar en el focus del públic o, i aquest és l’objecte d’aquest article, tenir (certa) influència en l’opinió o consciència pública.

Política de solucions per a oportunitats perdudes

Alça el cap un moment i mira la cara de quin candidat tens al teu carrer. Està Iceta proposant “solucions”? Està Albiol proposant Espanya com a solució? Estan els Comuns cridant a eixir el bucle? Està Arrimadas, amb un to burlesc, dient que ara sí que votarem? O potser tens a la democràcia triomfant cridada per l’únic cap de llista empresonat? O aquell president exiliat que s’autorreivindica com a valor més important d’un partit que canvia de nom a cada comicis?

Oda a Ciutadans

Sembla clar que el 21-D el gran beneficiat serà Ciutadans. Si mirem més enllà del victimisme independentista, cal reconèixer que no, o no només, és per la intervenció de l’Estat que Ciutadants pujarà com l’escuma.

Coses que no entenc

El dia que una veïna benestant d'aquí a Valldoreix, propietària, per a més senyes, de vàries cases que tenia llogades, li va dir al meu sogre: “Bueno, señor Pasqual, ahora, a votar al Fraga”. Ell li va contestar molt educadament: “Escuche, que yo soy un trabajador”.

Adoctrinament a les escoles?!

Què està passant a les escoles catalanes? Sembla que han saltat les alarmes! Als mitjans, a la política i al carrer s'escolten comentaris de denúncia sobre assetjament i adoctrinament a les aules. Aquests comentaris m'espanten, és molt perillós i antidemocràtic utilitzar el poder polític i la seva influència sobre el sistema educatiu per manipular les creences i les ideologies de les generacions futures. Però tranquils! No patiu!

Tornem a la quotidianitat

Quan escric aquestes línies està a punt de començar la campanya que ens portarà a la jornada electoral del dia 21. No està gens clar que serveixi per desestressar la política catalana i, per extensió, el conjunt de la societat. Cal esperar més aviat tot el contrari. Si els darrers cinc anys han estat caracteritzats per la banalització de la política, serà difícil que de cop i volta això desaparegui de la realitat catalana.

Sopa d'aleta de tauró

Els restaurants orientals són tot un èxit en qualsevol ciutat occidental, avui dia. Aquesta gastronomia oriental basada en l’harmonia dels sabors, com els rotllets d’arròs i algues amb suculents condiments, les carns crues i mig crues, els ànecs lacats, les pastes fetes amb arròs, les salses agredolces o les sopes amb textures originals i ingredients que fins fa poc aquí no havíem tastat són, de bon tros, un capritx pel nostre paladar.

Pàgines

Subscribe to Blogs