Aula de so

La música i la salut mental

En aquest període que ens està tocant viure estem veient com moltes coses que donàvem per garantides o que semblaven intocables canvien sense parar, aquests canvis que d’alguna manera o altra afecten a la nostra vida diària i també a la nostra salut física, mental i emocional. La Marató de TV3 ha posat el focus en la salut mental, una salut sovint oblidada o pitjor encara, estigmatitzada.

La música encara té sexe

Com a professora de música i estudiant del Superior de Música he observat que treballo amb moltes alumnes, però que a la universitat som més aviat poques noies i la immensa majoria toquem els mateixos instruments (piano i veu). Vaig voler-ho comprovar i al Taller de Músics, el número de noies graduades no arriba mai ni al 30%. En canvi, a l’Aula de So tenim un 60% d’alumnes de sexe femení i un 40% masculí, és a dir que està força equilibrat i en tot cas fins i tot hi ha més noies que no pas nois.

Deu Nadals amb Mr. Scrooge

Aquest curs, per fi, comença a tenir cert gust de normalitat: les escoles de música podem fer classes presencials, tornen els concerts, la música, les trobades i torna també l’espectacle Un Nadal amb Mr. Scrooge.

Qui canta els seus mals espanta

És ben sabut que la música té molts beneficis, des de l’embaràs fins a la vida adulta. En el cas de la veu és especialment important perquè és un instrument que portem incorporat i que fem sonar de forma intuïtiva, però ja en coneixes tots els beneficis?

Pàgines