Publicitat

Anuari 2015-2016 elCugatenc

L'Anuari 2015-2016 elCugatenc és un treball realitzat pel diari digital local elcugatenc.cat, actualment gestionat per l'Associació L'Avenir i amb voluntat d'esdevenir cooperativa després d'haver guanyat el concurs d'emprenedoria social de l'Ajuntament de Sant Cugat. En aquesta primera edició, que arriba poc després d'haver complit un any del llançament de la web del mitjà, es fa un recull dels temes clau de l'actualitat santcugatenca del primer any (juny 2015 - maig 2016) d'elCugatenc. Amb una cronologia mensual es repassen els principals temes tractats pel diari en els seus primers 12 de mesos de vida i després se'n desenvolupen diversos amb entrevistes, reportatges i articles inèdits fins el moment.

Les subscripcions anuals de suport inclouen un anuari en paper. Aquesta categoria de subscripció té un cost de 50€ i inclou, a més, la possibilitat de comentar, rebre un butlletí setmanal amb els articles publicats a la web, un quinzenal amb recomanacions i tenir accés a tots els continguts tancats de la web. Subscriu-te.

Si prefereixes adquirir un únic o diversos exemplars sense subscripció, pots comprar-ne a 7€. En aquest cas, caldrà fer una transferència o pagar-lo/s en efectiu. Per tal de fer la comanda, omple aquest formulari i contactarem amb tu. També pots aconseguir-lo a Alexandria Llibres (C/ Villà, 10).

Un any elCugatenc

El primer bloc de l'anuari fa un repàs al primer any de funcionament d'elCugatenc (juny 2015 – maig 2016) amb una selecció dels tres millors continguts publicats cada mes a la web. També inclou quatre articles d'opinió dels membres de la redacció en què es valora el primer any del diari.

L'any en què el Ple es va fragmentar

Després de les eleccions municipals del maig del 2015, la política santcugatenca ha estat marcada per la divisió política amb més partits amb representació que mai i un govern sense majoria absoluta. Aquest bloc inclou un reportatge sobre la fragmentació polítca, una entrevista a cada grup municipal i a Unió, Podem i Solidaritat com a partits sense representació.

Adéu, Delphi

L'anunci de tancament de la planta de Delphi a la ciutat ha marcat l'actualitat econòmica i social del 2016. Aquest bloc inclou un reportatge sobre la lluita obrera i sindical de Condiesel i Delphi, una anàlisi de les desigualtats i precarietat a la ciutat i una entrevista a Eligio Medina, extreballador de la Condiesel i coautor del llibre Anem junts sobre la lluita obrera a la planta.

Economia social i solidària

Prenent dades de l'Ajuntament i fent un triatge, l'anuari inclou dues pàgines gràfiques amb xifres sobre l'economia social i solidària tant pel que fa a l'associacionisme i entitats com al cooperativisme.

La força de l'esport femení

Acabada la temporada 2015-2016 només dos equips de la ciutat han pujat a la màxima categoria, el Club Voleibol Sant Cugat i el femení del Patí Hoquei Club Sant Cugat. Aquest bloc inclou una entrevista en forma de reportatge a les capitanes de tots dos equips, Júlia Bonet i Maria Rosa Tamburini respectivament.

L'edició de l'anuari empra els recursos propis del diari aconseguits a través de les subscripcions, anuncis publicats a la web i el premi del concurs d'emprenedoria social de l'Ajuntament de Sant Cugat. Evitem tenir cap mena de patrocini de la publicació que pugui implicar deixar d'informar sobre qualsevol tema.

Per tal de tenir el menor impacte sobre el medi ambient possible, l'anuari ha estat imprès per Edicions Pol·len, una empresa que garanteix la reducció d'emissions i consum respecte a les impressions estàndards. Cada exemplar té una massa de 107 grams i ha implicat l'emissió de 400 grams de CO2 a l'atmosfera (15 menys que en una impressió estàndard), la generació de 13 grams de residus (2 menys), el consum de 5 litres d'aigua (1 menys), un consum elèctric de 10 megajules (1 menys) i el consum de 132 grams de matèries primeres (12 menys).