Sant Cugat t'expulsa? No et conformis!

Sant Cugat és una ciutat idíl·lica. Parc ben cuidats. Rotondes farcides de flors. Semàfors a terra a prova de smartphones per a stupidpeople. Sembla que visquem a la millor ciutat del món, però les dades no enganyen: vivim en una ciutat elitista que expulsa als seus conciutadans i les seves conciutadanes.

Honestament, sembla que no hàgim après res. Els preus segueixen pujant i ara mateix som la ciutat més cara del país. El lloguer mitjà d’un habitatge a la nostra ciutat és de 996,07€, un 67% més car que la mitjana de les ciutats grans. Tenim un 2% d’habitatge públic, i tots i totes som conscients que l’accés a un habitatge és el problema social més greu que tenim ara mateix. Arran d’aquesta problemàtica moltes persones es veuen obligades a marxar de la ciutat on sempre han viscut o que han après a estimar. Persones de totes les edats són expulsades de la nostra ciutat, i no podem continuar fent com qui no sap res.

Davant d’aquest flagrant problema, el més normal seria pensar que el govern n’és conscient i que s’està trencant les banyes per resoldre-ho, oi? Doncs no. La tinenta d’alcalde d’Habitatge, Susanna Pellicer, va dir públicament que si pel nivell adquisitiu d’una persona no es pot permetre viure a Sant Cugat, que se’n pot anar a altres ciutats com Rubí o Cerdanyola. El nivell de barra d’aquesta regidora, la qual és la principal responsable de l’habitatge santcugatenc, és increïble. No només està dient que si no tens diners has de marxar de Sant Cugat, la qual serà ocupada per altres famílies benestant. Sinó que a més a més està definint ciutats de primera i ciutats de segona, i això és inadmissible. I ja n’estem fartes d’aquesta exclusió, especulació i barbàrie del totxo!

Hi ha moltes persones que som conscients d’aquest greu problema, i hem decidit no quedar-nos amb els braços creuats i denunciar aquesta injustícia. Aquesta cap de setmana se celebra l’anual Festa de la Tardor, la qual és organitzada per entitats de la nostra ciutat. L’edició d’enguany se centra en quin model de ciutat volem, en proposa un on la solidaritat i la justícia social siguin els materials per a construir un Sant Cugat de futur. El Sindicat de Llogaters serà l’encarregat de fer el pregó de la festa. Durant tot el cap de setmana hi haurà un seguit d’activitats on tothom hi podrà participar i gaudir. Perquè aquest és el Sant Cugat que volem, el Sant Cugat de les i per les persones, inclusiu i acollidor.

Si Sant Cugat t’expulsa, NO ET CONFORMIS!

Ainhoa Miró, portaveu del Jovent Republicà Sant Cugat

Notícies relacionades