Necessitat de canvi per continuar avançant

Aprofitant que només estem a tretze dies per a les eleccions municipals, m’agradaria escriure unes paraules: portem trenta dos anys de govern convergent a la nostra ciutat, una ciutat que amb els anys ha anat veient com les desigualtats entre les classes socials (existents, tot i que hi hagi gent que no s’ho cregui) cada vegada siguin més grans.

Ens agrada molt presumir de ciutat innovadora perquè tenim un smart street, un gran pas de vianants amb llums de color vermell, una ciutat molt verda, amb grans carrers d’arbres (això sí, ens agrada talar-los sovint) i un gran seguit d’etcèteres.

Tot això està molt bé, però la ciutadania té necessitats més primordials, com ho podria ser: assegurar a la gent que té fills una plaça a l’escola pública o a una llar d’infants pública, com per exemple invertint més diners en aquestes. La major part del pressupost se l’emporten les escoles concertades o privades, algunes de les quals encara segreguen per sexes! Increïble.

L’habitatge per exemple, també és un problema real que existeix a la nostra ciutat i no hi ha manera que aquest govern ho vulgui regular. Clarament no els interessa, no sabem molt bé si no els interessa perquè ells tenen la tranquil·litat de poder pagar casa seva cada mes (o potser, no l’han hagut de pagar mai!) o perquè ja els hi va bé que la gent que no tingui la seva mateixa renda hagi de marxar... ho seguirem rumiant, tot i així, els hi comunico, que l’habitatge és un dret.

Es poden canviar coses, però ha d’haver-hi voluntat per fer-ho. Podem ser una ciutat molt més social i inclusiva del que ho som ara, on tots tenim el nostre lloc. Si els de Convergència no estan preparats per als canvis, nosaltres si.

Aina Lasauca, primera secretària de les Joventuts Socialistes de Sant Cugat

Notícies relacionades