Feminitzant els carrers

Aquest últim Ple del mes de novembre ha deixat coses molt positives per a la nostra ciutat. La iniciativa del PSC per introduir els noms de Marta Mata pedagoga, escriptora i política socialista la qual també va impulsar l’Escola de Mestres de Sant Cugat i de Clara Campoamor, referent de la lluita feminista i ferma defensora a la Segona República del sufragi femení en el nostre país.

Queden noms guardats a la rereguarda que segur que més endavant aconseguiran tenir el seu lloc en la nostra ciutat. S’ha de seguir lluitant i seguirem lluitant per incloure molts altres noms de dones que han tingut un paper important tant a la ciutat com en el transcurs de la nostra història, com per exemple un carrer a les Tretze Roses.

Per últim, i aprofitant el fil de l’article, he de recordar que aquest diumenge és vint-i-cinc de novembre, el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. Ens queda molt camí per recórrer, no ens ho posen gens fàcil, però seguirem lluitant per intentar acabar amb aquest terrorisme contra la dona. A favor d’una educació de qualitat i inclusiva, a favor d’unes sentències més justes i a favor de deixar de mirar cap a un costat.

Aina Lasauca, primera secretària de les Joventuts Socialistes (JSC) de Sant Cugat

Notícies relacionades