En abril aguas mil

El pronòstic meteorològic anuncia pluges per aquestes dues setmanes que queden del mes d’abril. Hem estat molts mesos amb un gran anticicló sobre el nostre territori però res dura per sempre i les borrasques han tornat, sobretot, el dia 28 d’abril que sense massa marge d’error tot apunta a l’entrada de l’ultradreta espanyola, com un gran tsunami, al Congrés del Diputats.

Ens agrada sovint queixar-nos, ens queixem abans, ens queixem després, però mai sembla que ens agrada actuar amb conseqüència per evitar un problema o una situació de descontentament. Les borrasques no es poden evitar, nosaltres no controlem el temps, simplement obrim la televisió, mirem la situació meteorològica i ens preparem per al que ve. En aquest cas, i està en mans de tots, es pot evitar un govern de l’ultra dreta.

No es tracta de votar al partit que creiem que obtindrà més vots, es tracta de votar el què realment un vol defensar, i el dia 28 tenim una oportunitat per poder dir que el poble català, santcugatenc (en aquest cas perquè és on ens pertany demostrar els nostres ideals) no és un poble feixista.

La importància d’aquest dia es tan rellevant que ens hi van drets que pensàvem que ja teníem guanyats, com la llei de l’avortament i la llei del matrimoni homosexual. L’educació pública i la sanitat pública o les lleis de dependència, tot això juntament amb la baixada del salari mínim que volen aplicar si guanya la dreta i la legalització d’armes de foc només per “espanyols de bé”. Quina por.

Com a simple recordatori: aneu a votar el 28A.

Aina Lasauca, primera secretària de les Joventuts Socialistes (JSC) a Sant Cugat

Notícies relacionades