La gestió de servidors i altres elements de l’estructura digital de l’Ajuntament costa 88.000€

Captura de pantalla de la web de l'Ajuntament.

S’ha adjudicat un contracte per al servei unificat de la plataforma digital municipal. Es tracta de la gestió de dades a servidors que permeten el funcionament d’aplicacions, espais a internet i la intranet municipal. El contracte té efecte sobre els serveis de monitorització, els servidors Windows i Linux, serveis de bases de dades, diversos aspectes d’infraestructura així com de comunicació entre els quals la renovació del domini .cat o l’increment d’internet públic.

La licitació empra el concepte managed hosting, força obert en l’àmbit de la informàtica, i en detalla quatre punts principals: la provisió d’infraestructura del centre de dades, l’equipament hardware, la gestió d’infraestructura i servidors, l’operació, la gestió i la planificació així com la recuperació de dades. Entre un munt de dades tècniques, la licitació permet veure quants servidors té actualment el consistori. En té 7, 5 dels quals funcionen amb Debian (Linux) i 2 amb Windows. A més, hi ha previst un de nou per a l’anomenada e-Administració que també funcionarà amb Windows.

El contracte ha estat adjudicat, segons la plataforma de contractació pública de l’Ajuntament, a l’empresa Servicios Integrales Unitecnic. És la que més puntuació té de les tres ofertes rebudes, entre elles una que no arribava a la nota mínima pel que fa a la valoració tènica per participar dl concurs. Entre Unitecnic i ID Grup, la segona oferta rebuda, hi ha una diferència de prop de 30 punts (sobre una puntuació màxima de 100).

L’empresa guanyadora, amb seu a Barcelona i especialitzada en l’àmbit de les telecomunicacions, s’emporta 53.328€ per la part fixa del contracte i 23.332€ per la part variable, ambdues xifres sense comptar l’IVA. És un contracte a dos anys sense pròrroga i per això el consistori es compromet a guardar una partida pressupostaria per a la renovació. En total, sumats els impostos, l’Ajuntament ha de pagar 88.726,88€.

Notícies relacionades