Sant Cugat rep 300.000 € del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya

Façana del l'ajuntament. Foto: Jordi Pascual 

L’Agutzil fa saber que el consistori va rebre al llarg del 2015 tres subvencions, del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, per fer front a l’atur i impulsar plans per incrementar la tassa d’ocupació. El primer dels plans rebuts té com a objectiu la contractació de personal tècnic que assessori als joves que s’acullin al programa de Garantia Juvenil a Catalunya. En aquesta primera subvenció l’Ajuntament va rebre 32.000 €. Una quantitat molt semblant van rebre la resta de poblacions, en les que podem trobar poblacions veïnes com Cerdanyola del Vallès, Rubí, Sabadell o el propi Consell Comarcal del Vallès Occidental.

La segona subvenció atorgada va relacionada amb el Programa Treball i Formació de la Generalitat adreçat a persones en situació d’atur que hagi exhaurit la prestació per desocupació. Amb aquest programa es pretén ajudar a les persones beneficiàries a través d’accions formatives, experiència laboral o accions de coordinació i prospecció d’empreses.

En aquest cas, Sant Cugat va rebre 151.468,30 € per a 16 contractes. Cerdanyola del Vallès va rebre una quantitat molt similar mentre que Rubí va arribar fins als 275.000 € per a 31 contractes. Per contra, Molins de Rei i Sant Quirze van rebre prop de 60.000 € cadascuna. En el cas del Consell Comarcal del Vallès Occidental va rebre una xifra molt semblant a la de Sant Cugat.

En la tercera i última subvenció pretén promocionar la contractació per part de l’administració de persones en situació d’atur beneficiàries de la renda mínima amb l’objectiu d’afavorir-ne la inserció laboral. Per aquesta subvenció el consistori va rebre 114.417,48 € per a 14 contractes. Ciutats veïnes com Rubí i Cerdanyola van rebre unes quantitats similars, mentre que es va quedar amb 40.000 €. El Consell Comarcal es va quedar amb 90.000 € i 11 contractes.

Notícies relacionades