L’arranjament i l’amfiteatre dels Jardins del Vallès surten a concurs públic

Imatge utilitzada pel consistori als pressupostos participatius. Foto: Ajuntament de Sant Cugat.

Com a una de les propostes guanyadores de la primera edició dels pressupostos participatius, l’Ajuntament treu a concurs públic l’arranjament i construcció d’un amfiteatre als Jardins del Vallès del barri del Monestir. Tot i que inicialment, segons les normes dels pressupostos, el projecte no havia de superar els 200.000 euros, la licitació, que va començar el passat 19 d’octubre marca un preu màxim de 410.000 euros (amb IVA) que les empreses que s’hi presenten hauran de tendir a la baixa ja que l’oferta econòmica representa un 60% de la puntuació, mentre el 40% restant depèn de les propostes de planificació, de millores tècniques, de mitjans humans i del Pla de gestió ambiental de l’actuació.

Segons la licitació, el projecte està definit segons el procés participatiu i l’empresa adjudicatària haurà de seguir-ne els passos marcats amb tres objectius principals: la millora d’aspecte i funcionalitat dels jardins, la construcció de l’amfiteatre i la instal·lació d’una zona de plantes aromàtiques a mode de Jardí de les olors. En el moment que s’adjudiqui el contracte, l’obra es podrà allargar un màxim de quatre mesos.

Segons el propi projecte, els Jardins del Vallès, construïts el 1990 i amb la darrera modificació al 2000, tenen una una superfície de més de 7.000 metres quadrats en els quals només hi ha un magatzem com a construcció. Si bé, reconeix el document, és un espai deteriorat, ple de grafits i on s’hi produeixen actes incívics. L’Ajuntament no preveu afectacions sobre la mobilitat però sí reconeix un efecte sobre la quotidianitat dels veïns ja que pronostica més ús, més flora i, en definitiva, una nova zona d’estada. Per tal de fer un espai més obert, es preveu enderrocar murs i substituir-los per arbustos.

Pel que fa a l’amfiteatre, es pretén construir aprofitant la pendent que ja fa el parc i així evitant grans moviments de terres. Estarà compost d’ecotravesses que permetran fer unes grades cobertes de gespa. Al darrere de l’escenari hi haurà un mur de dos metres amb aïllant acústic. Sense especificar de quina manera, el Jardí de les olors –amb sàlvia, romaní i lavanda– serà a dins de l’amfiteatre mentre a la resta del parc s’introduiran nous parterres, s’enderrocarà la pèrgola i es canviarà d’ubicació el magatzem , dels jocs infantils i la resta del mobiliari urbà. En total, la nova distribució dels Jardins del Vallès permetrà un aforament màxim de 1.600 persones, 860 a l’amfiteatre.

Categoria: 

Notícies relacionades