Publicitat

Sergio Blázquez serà el presidenciable de Ciutadans a les municipals

Foto: Jordi Pascual

L’actual regidor Sergio Blázquez és ja candidat a la presidència de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix després d’haver estat ratificat per Ciutadans a nivell nacional. Aquest tràmit és necessari, tant per al presidenciable com per a l’alcaldable, Aldo Ciprian, ja que l’agrupació local no té prou afiliats com per celebrar unes primàries, segons els estatuts de la formació taronja.

El presidenciable ni afirma ni desmenteix la seva participació a la llista a les municipals i diu que no s’ha decidit si ell mateix assumirà una vocalia en cas de no esdevenir president. En qualsevol cas, reconeix, només podria ostentar un càrrec: o president, o vocal o regidor. Tot i els “pros i contres”, assegura que és una decisió consensuada amb l’actual vocal del partit, Anna Cano, a qui li reconeix la feina feta.

Blázquez diu que ni en el cas de l’alcaldable ni en el del presidenciable s’han postulat altres persones disposades a assumir els càrrecs i, per tant, defensa que la proposta enviada al partit ha estat consensuada per l’agrupació. Avui dia Ciutadans té quatre representants locals: Ciprian, Blázquez i Munia Fernández-Jordán (també diputada al Parlament) a l’Ajuntament i Cano a l’EMD.

Un centre de dia com a gran aposta

Ciutadans afronta les municipals a Valldoreix amb tres eixos principals: la seguretat, el manteniment i aconseguir un centre de dia per a la gent gran. Tot i que el centre és competència de la Generalitat, Blázquez proposa un acord perquè l’administració local pugui avançar els diners tal com s’ha fet amb l’escola la Mirada.

Diu que l’EMD ha de ser proactiva en la recerca de la ubicació alhora que dona importància a la reserva pressupostària: “Un Pla d’Equipaments sense dotació és una carta als reis”. Així i tot, reconeix que s’ha de consensuar una proposta per a la Centralitat tenint en compte l’espai i la mobilitat generada.

Des de la perspectiva de la seguretat, tot i que Valldoreix no té la competència, demana augmentar el nombre d’agents de la Policia Local i, alhora, que l’EMD assumeixi més agents cívics com a figures dissuasòries davant els robatoris. “També volem retocar el conveni entre l’EMD i l’Ajuntament que es basa en un criteri poblacional i no té en compte que Valldoreix és un 18% del territori, amb clavegueram, carrers, fanals...”, diu, alhora que crida a augmentar el manteniment a la vila.

Notícies relacionades