L’exvocal Joaquim Castelló donarà suport al PSC a Valldoreix

Foto: Jordi Pascual

L’exvocal de govern Joaquim Castelló, que va abandonar el seu càrrec al desembre passat en plena baixa del president Josep Puig, donarà suport a la candidatura de Susanna Casta a la presidència de l’EMD. Així ho ha anunciat en una roda de premsa en què ha explicat que ha pres la decisió després de seguir les propostes i actes d’altres candidatures.

La candidatura ja té la presidenciable i suplent definits i les vocalies dependran del resultat del PSC a la vila. És per això que el seu suport no es trasllada de cap altra manera que una declaració pública i treballar plegats de cara als comicis de diumenge. Tant ell com els companys de candidatura asseguren que no s’ha pactat cap vocalia en cas: “No estic aquí per una cadira”.

Castelló ha pres la decisió, diu, tenint en compte la proposta política plantejada per Casta. No renega del seu pas per la política al PDECAT i al govern de l’EMD com a independent i assegura que manté una bona amistat amb l’actual president i presidenciable de Junts per Valldoreix, Josep Puig, a qui es va encomanar inicialment de cara a les municipals poc després de deixar el càrrec.

De Casta no només posa en valor la proposta política sinó també la capacitat de negociació que al seu parer va demostrar quan eren companys de Ple, ell al grup de PDECAT-Actuem i ella a Ciutadans. Ha fet el pas de fer-ho públic, diu, encoratjat per totes aquelles persones que reconeixen la seva feina i li pregunten quina és la millor opció política per a Valldoreix en els comicis de diumenge.

La presidenciable reivindica el bagatge en la gestió demostrat per Castelló i defensa una vegada més que les persones que fan suport a la candidatura són perfils que han estat sempre implicats a la vila. Reconeix que li va sobtar la trucada de Castelló per sumar-se a la candidatura. També l’alcaldable Pere Soler posa en valor la incorporació i diu que la proposta del PSC creix mentre hi ha altres apostes que no acudeixen als debats o tenen por a debatre. L’objectiu, diu Soler, és que l’EMD tingui un bon acord amb Sant Cugat.

Amb el fitxatge de Castelló, el PSC reforça la seva voluntat de superar el partit amb una mena de llista transversal en base a suports d’independents, començant per la presidenciable. Aquesta aposta, que valoren molt positivament i l’emmarquen dins del treball fet durant els darrers anys sense representació a Valldoreix, també els va portar a posar vuit suplents tot i que després de la impugnació de Guanyem Valldoreix van haver de deixar-ne un per ordre de la Junta Electoral.

Tornada cinc mesos després

 

Castelló va renunciar al càrrec a finals de novembre apuntat desavinences al govern. En plena baixa de Puig i amb Susana Herrada com a presidenta accidental –figura que diu que no existeix a una EMD– va deixar la vocalia de Medi Ambient i Sostenibilitat, Cultura, Gent Gran, Salut, Comerç i Promoció Econòmica i va optar per retornar l’acta.

Castelló ja es va desvincular del PDECAT després de comprovar que tots els anys d’implicació, primer a Convergència –de la mà de Mercè Conesa i Marta Subirà, segons ell mateix reivindica–, no es van traduir en un suport de la junta del partit encapçalada per Eloi Rovira. El vocal recorda que va ser part implicada en la construcció del nou espai polític i lamenta que, un cop constituïda la formació a nivell local, no rebés “ni una trucadaˮ.

Notícies relacionades