El govern de l’EMD es compromet a fer una modificació pressupostària per adquirir càmeres i drons

Foto: Jordi Pascual

La seguretat ha estat, novament, el tema principal de l’Audiència pública corresponent al Ple de gener a l’EMD. Susanna Casta i la senyora Marcó han demanat mesures davant l’augment dels robatoris a la vila, un 81% durant el 2018. En aquest sentit, el president Josep Puig ha assegurat que es pretén posar un mínim de 10 càmeres i l’adquisició d’un dron. Si bé, com ha reconegut la vocal d’Economia, Elena Degollada, el pressupost vigent no té cap reserva pressupostària i, per tant, “haurem de crear una partidaˮ ajustada a la realitat de la vila.

Tot i així, el president ha assegurat que les reunions amb els veïns es començaran a fer aquest mes, amb la voluntat de respondre a les inquietuds i fomentar mesures d’autoprotecció. Davant la petició de Casta de reforçar la figura de l’agent cívic, el govern desestima la possibilitat tot dient que cal una homologació com a guarda de seguretat per poder actuar davant els robatoris. Alhora, ha defensat que durant els darrers mesos hi ha hagut més presència de furgons i de cotxes de paisà.

Davant les peticions, que també han arribat en el torn de precs i preguntes dels grups polítics, de tenir informació sobre les trobades fetes amb els cossos policials i l’Ajuntament, Puig ha explicat que no pot donar detalls dels acords i mesures explicades en la Junta de Seguretat. “Sempre he estat molt implicat en la seguretatˮ, ha reivindicat el president, “el nou cap de Mossos té molta empenta i és conscient que podria fer més amb més mitjansˮ.

Tot i així, assegura que durant els darrers dos anys hi ha hagut un canvi en el tipus de lladre. Dos anys enrere, diu, eren persones joves que utilitzaven el transport públic per fugir. Ara, però, es tracta de grups organitzats d’origen albanokosovar i que utilitzen el bosc per fugir, d’aquí la proposta d’adquirir un dron amb càmera infrarojos, com, assegura, ja té l’helicòpter que ha reforçat el patrullatge per via aèria.

En el marc del Ple també hi ha hagut debat sobre la manca d’informació a l’oposició de les reunions amb veïns. S’ha esclarit, però, que es tracta d’un malentès ja que la informació rebuda per l’oposició era d’una reunió feta a l’Ajuntament de Sant Cugat i a la qual es va convidar el president de l’EMD. Les reunions impulsades des de l’administració valldoreixenca començaran aquest mes tot i que estan a l’espera de tancar les dates.

 

Crítiques a la gestió de l’aparcament

L’Audiència pública també ha servit per demanar l’arranjament del nou aparcament de Can Cadena, la recuperació de la titularitat del de l’estació, la reactivació de l’àrea verda –també ha estat una moció– i l’augment del nombre de places reservades per a persones amb mobilitat reduïda. La vocal Susana Herrada ha defensat que es treballa amb l’Ajuntament per recuperar la titularitat de l’aparcament de l’estació i per definir un reglament de funcionament de les àrees verdes de l’entorn de totes les estacions del municipi. També diu que ha instat al tècnic de mobilitat per incorporar noves places per a persones amb mobilitat reduïda.

Notícies relacionades