El govern de l’EMD anuncia un projecte per arranjar un tram de la rambla Mossèn Cinto Verdaguer

Foto: Jordi Pascual

El pressupost del 2020 incorpora una partida per redactar un projecte de millora de la mobilitat al tram de la rambla Mossèn Cinto Verdaguer entre la rotonda de Can Cadena i la plaça del Casal de Cultura. Així ho ha anunciat la sotspresidenta, Susana Herrada, quan ha estat preguntada per una veïna a l’Audiència pública prèvia al Ple de gener. L’objectiu, diu, és pacificar el tram amb un projecte d’urbanització que s’haurà de fer de la mà dels comerciants.

Aquesta proposta podrà entroncar amb les actuacions previstes a la carretera de Vallvidrera, que també han sorgit durant el Ple. A l’accés de la Floresta es farà una rotonda i s’arranjarà la via fins a Can Cadena, unes obres que es faran per trams entre la Diputació, l’Ajuntament i l’EMD. Per al govern valldoreixenc això suposa una oportunitat per generar una connectivitat des de la rambla Mossèn Cinto amb la possibilitat de perllongar el carril bici.

Aquesta no ha estat l’única referència a la rambla a l’Audiència pública. Una veïna, que ja havia acudit a l’Audiència de Sant Cugat, també s’ha queixat pels sorolls i les terrasses de l’entorn de l’estació. La vocal Elena Degollada ha dit que hi ha petites millores fàcils d’aplicar com ara posar goma a les taules i cadires de ferro perquè no facin soroll quan es mouen, d’altres més complexes com és el soroll de la maquinària industrial d’un form i unes darreres que depenen de la normativa santcugatenca com és l’ocupació de la via pública per part de les terrasses.

També de l’entorn de la rambla, concretament a l’aparcament que hi ha a la cruïlla amb el carrer Albert Rosàs, una veïna ha demanat posar pilones i senyals perquè la gent que para per fer una compra puntual posi el fre de mà. Diu que diversos vehicles han acabat movent-se sense conductor per aquest motiu. Aquesta, com altres peticions referents al manteniment de voreres, marquesines d’autobús i hidrants, serà una petició que el govern traslladarà als equips tècnics de l’EMD.

El projecte del pont que ha de donar accés al camp de futbol de Can Badal ha estat un altre dels temes tractats a l’Audiència. L’expresident Francesc Cardoner ha dit que caldria aixecar-lo més per evitar problemes amb la riera. Lamenta que no se li van respondre les al·legacions presentades. També demana que la il·luminació es posi al mateix temps que es fan les obres i que no s’hagi d’esperar a quan el pont estigui construït.

Diversos veïns de la Colònia Montserrat també han acudit a l’Audiència per preguntar en quin punt es troba el tràmit de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) que ha de permetre regularitzar el sector i que suposarà expropiacions. Preocupats per un darrer informe que contradiu la previsió de l’efecte de les afectacions anunciades anys enrere, han demanat saber també quines millores es preveuen al barri. El govern diuen que el tràmit urbanístic es treballa amb el govern de Sant Cugat i que no hi ha cap partida específica per a la Colònia Montserrat perquè els pressupostos no es divideixen per barris però que hi haurà accions de manteniment que s’hi destinaran.

Notícies relacionades