Sant Cugat en Comú es reivindica com la garantia d’un pacte d’esquerres

Foto: Jordi Pascual

El fi de campanya arriba just abans dels actes finals amb les darreres trobades i actes més petits de les 12 candidatures a les eleccions municipals. Sant Cugat en Comú ha agraït la implicació dels seus simpatitzants a un sopar al qual ha acudit la diputada Aina Vidal. En aquest, l’alcaldable Ramon Gutiérrez s’ha referit de nou a la unió de les esquerres per afavorir un canvi al govern, incorporant la CUP-PC, ERC-MES i el PSC.

Vidal reconeix la feina feta per Gutiérrez i defensa la campanya que ha realitzat Sant Cugat en Comú en favor d’una ciutat més ecologista, feminista i d’esquerres, “amb la capacitat de reteixir la ciutat i la reconstrucció de la democràcia quan parlem de municipalisme”. Diu que democràcia també és arribar a final de mes i no haver de marxar a una altra ciutat per no poder pagar un lloguer o un habitatge.

“Tenim a tocar un govern d’esquerres”, defensa el candidat, “cal veure què fan les altres forces d’esquerres que durant la campanya han anat modulant per pactar amb uns o uns altres”. Davant l’aparició d’alguns titulars, Gutiérrez diu que Sant Cugat en Comú només pactarà amb forces d’esquerres, amb totes elles: “Totes quatre podem fer possible aquesta majoria i ja veurem qui forma el govern”.

 

“ERC-MES pot tenir la clau de la governabilitat però pot governar també amb Junts per Sant Cugat, a l’igual que el PSC, ja que tant uns com els altres han pactat pressupostos amb PDECAT-Demòcrates”, enraona, “és cert que la CUP-PC pot tenir uns bons resultats però creiem que nosaltres amb les polítiques ecologistes i l’ancoratge a l’esquerra podem contribuir a la majoria”.

Sant Cugat en Comú posa en valor la tasca feta durant el mandat per part del grup municipal d’ICV-EUiA i també reivindica la superació d’aquestes sigles per buscar una confluència que finalment no ha pogut ser total ja que Podem presenta la seva pròpia candidatura. “La idea de l’acte d’avui era acabar bé, sopant, amb tota la gent que ens ha donat suport i per fer balanç”, explica, “estem animats de cara a diumenge”.

Notícies relacionades