Lorena Roldán demana el vot pel PP per aturar el ‘procés’ i rebaixar els impostos

Foto: Jordi Pascual

La segona integrant de les llistes del PP per Barcelona, Lorena Roldán, i l’eurodiputada i exministra Dolors Montserrat han protagonitzat el segon acte de campanya dels populars a Sant Cugat celebrat aquest divendres per la tarda a la Casa de Cultura, on s’han reivindicat com el partit capaç d’aturar el procés independentista. El president local i número 14 a les llistes, Álvaro Benejam, ha qualificat els comicis del 14F com un dilema “entre la convivència i la manca de foment d’aquesta que fan els partits independentistes”.

Per a Roldán, el govern de la Generalitat ha mostrat incompetència i irresponsabilitat en la gestió de la pandèmia i per això ha cridat a votar el seu partit per “tenir un govern responsable que posi els ciutadans al centre de la política”: “Hi ha molta gent cansada i decebuda amb la política perquè veu que el govern de la Generalitat segueix obsessionat amb el procés i que gasta molts diners dels catalans amb despeses supèrflues com les ambaixades o la NASA catalana mentre hi ha molts autònoms amb l’aigua al coll”.

La número dos del PP defensa deixar enrere “la divisió i l’enfrontament” i interpel·la les persones que durant els darrers anys havien votat opcions independentistes dient que els populars defensaran accions en benefici dels 7,5 milions de catalans més enllà de la seva ideologia. Per aconseguir un canvi de paradigma, però, caldria més força dels partits favorables de la unitat d’Espanya. Tot i això es mostra crítica amb el PSC: “Si a Illa li surten els números pactarà amb ERC”. A més, critica els socialistes per acceptar la taula de diàleg i accedir a parlar d’autodeterminació i de presos polítics, “com si açò fos una dictadura”.

Tant Roldán com Montserrat han rebutjat un possible tripartit perquè, d’una banda, consideren que mantenir ERC al govern suposa mantenir viu el procés i, d’altra, valoren els tripartits d’esquerres anteriors com generadors de desigualtat, atur i precarietat. En canvi, defensen el PP com un partit expert en gestió, posant d’exemple els governs de la Comunitat de Madrid i d’Andalusia així com la política de la Unió Europea.

El PP, però, parteix d’una situació complicada, amb quatre diputats al Parlament i amb enquestes que majoritàriament preveuen doblar el resultat. Roldán ha valorat positivament les previsions: “Els ciutadans valoren el bon treball dels darrers anys i la capacitat de gestió que ha demostrat el PP en aquesta crisi. Poso d’exemple el model de gestió que ha fet a Madrid la presidenta Ayuso, que ha demostrat que no cal elegir entre menjar i respirar sinó que les dues coses són compatibles”.

Rebaixar els impostos com a resposta a la crisi

Entre les propostes dels populars, Roldán i Montserrat han destacat la rebaixa dels impostos i la priorització de la despesa pública deixant enrere projectes com l’Agència Espacial de Catalunya: “Catalunya és l’autonomia amb més impostos propis i la que més paga en el tram autonòmic de l’IRPF. Necessitem que Catalunya sigui més competitiva per aconseguir noves inversions i perquè retornin les empreses que van marxar al 2017”.

Precisament la reducció d’impostos és una de les propostes del PP davant la crisi econòmica derivada de la COVID-19. En aquest sentit, Montserrat ha reivindicat la formació com el partit que és capaç de rebaixar els impostos sense alterar la qualitat dels serveis: “Més aviat que tard tornarem a ser cridat pels espanyols per treure aquest país de la crisi”. També ha reivindicat que els fons europeus s’empren per reforçar el sistema nacional de salut perquè sigui resilient davant possibles futures pandèmies i perquè els diners arriben a la indústria i les PIMES de tota Espanya.

“Presentem un pla de mesures per ajudar els sectors més afectats per aquesta crisi, volem recuperar l’economia, la sanitat i, per suposat, la convivència”, ha reivindicat Roldán, “volem tornar a tenir una Catalunya pròspera que miri al futur i amb un govern que miri per tots els catalans”. El PP va obtenir un 4,24% del vot a les darreres eleccions catalanes, amb un resultat inferior a Sant Cugat, on van tenir un 3,2% del vot.

Notícies relacionades