Les entitats independentistes se sumen a un manifest per “aixecar la DUI”

Foto: Jordi Pascual (arxiu)

El Consell local per la República ha capitanejat l’adhesió de les entitats independentistes santcugatenques al manifest :pacte, una proposta de col·lectius sobiranistes de Vic i d’Osona que s’ha estès arreu del país per cridar a la realització d’accions no-violentes i de resistència pacífica “que ens portin a l’aixecament de la Declaració Unilateral d’Independència”. Així hi ha donat a conèixer Núria Bou, presidenta local del Consell, en una roda de premsa celebrada aquest dimecres per la tarda.

La proposta també preveu “afavorir la desobediència civil del marc legal que se’ns ha imposat i que ens oprimeix i no ens deixa ser ciutadans lliures” i “treballar junts, des de la més estricta lluita no-violenta i de la mobilització ciutadana, per aconseguir que Catalunya esdevingui una república independent”. Bou ha aprofitat la presentació de l’adhesió per fer una crida a la resta d’entitats de la ciutat per sumar-s’hi.

Per ara, Òmnium, ANC, CDR, ADIC i el Consell són les entitats santcugatenques que s’hi han adherit, anunciant-ho en plena campanya electoral d’unes eleccions per a les quals :pacte crida a votar partits independentistes tot i que sigui amb “la pinsa al nas”. Bou explica que la voluntat d’aquest manifest i dels col·lectius que s’hi han adherit és pressionar els partits independentistes perquè “si ells no s’hi posen, ho tenim difícil”. Marga Codina, també representant del Consell, ha valorat que si l’independentisme supera el 50% del vot la societat civil “no es pot quedar a casa”.

Les dues representants del Consell han aprofitat l’avinentesa per explicar que, després de la presentació de l’espai al desembre del 2019, el passat mes de novembre van ratificar els càrrecs. Des de l’aparició del Consell han impulsat una campanya d’objecció fiscal a la monarquia, han difós 100 motius per la independència a través de les xarxes socials, van acudir a la trobada dels Consells locals del febrer a Perpinyà i s’han sumat a les mobilitzacions en contra de la presència de Vox a Sant Cugat durant la campanya electoral. Es marquen el repte local de superar el 57% de vot independentista, arribar a 2.000 inscrits abans de març i fer una nova mobilització el proper dilluns, seguint la convocatòria de la d’aquesta setmana.

Gemma Foj, representant de l’ADIC, les ha acompanyat en la presentació d’aquesta adhesió múltiple. Ha cridat a aconseguir la unitat de la societat civil en favor de la independència i a fer altres accions en favor de la sobirania de Catalunya, com ara deixar de consumir en empreses de l’Ibex-35. Ha dit que estudiaran la possibilitat de tornar a reivindicar-se els dilluns després de l’aturada per la COVID-19 i també ha lamentat que la Junta Electoral hagi obligat a retirar els símbols en solidaritat amb els presos que hi havia a l’Ajuntament, molts d’ells penjats pels propis treballadors.

Notícies relacionades