L’alcaldessa de Rubí demana “lleialtat institucionalˮ en la petició de l’hospital de referència

Foto: Jordi Pascual

Ana María Martínez, alcaldessa de Rubí, ha demanat desencallar d’una vegada la creació d’un hospital de referència per als municipis de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal instant també a “la lleialtat institucionalˮ. L’Ajuntament del municipi veí ha engegat una recollida de signatures a través de la plataforma Change.org per demanar que la Generalitat la construcció d’aquest centre hospitalari. A data de redacció d’aquesta notícia, 2.900 ciutadans s’han sumat a la campanya.

Aquesta afirmació l’ha feta al marc del sopar de cloenda del 40 aniversari del PSC organitzat per l’agrupació santcugatenca i celebrat divendres. Martínez ha explicat aquest afer preguntada per elCugatenc després que l’alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, expliqués al programa Línia directa amb l’alcaldessa de Cugat.cat que després de reunir-se amb el Departament de Salut estava satisfeta perquè l’hospital seria a Sant Cugat.

Posteriorment, al Ple de febrer, Fortuny va matissar les paraules: “Ens van dir que serien bones notícies per a Sant Cugat i jo defensaré que el centre sigui a la ciutatˮ. Martínez desconeixia la matisació de l’alcaldessa i assegura que no n’han parlat. També diu que té pendent una trucada amb el Departament per tal de tractar el tema tot i que denuncia que Rubí és un clar exemple d’oblit per part de la Generalitat amb temes sobre la taula com l’hospital, una segona estació de Ferrocarrils o la millora dels jutjats.

El portaveu i candidat socialista santcugatenc, Pere Soler, assegura que la voluntat de l’agrupació local és que Sant Cugat tingui el seu hospital de referència i proximitat però no necessàriament dins del seu terme municipal. Diu que cal aprofitar les “potencialitats del territoriˮ i fer un treball conjunt des dels diferents municipis per tal d’aconseguir el centre. Tot i així Martínez també ha criticat que es tracta d’un tema que s’ha allargat durant gairebé dues dècades, quedant en un calaix al 2010 i retornant en forma d’anunci d’una possible compra de l’Hospital General a la darrera legislatura, una proposta de l’exconseller Antoni Comín que mai s’ha arribat a concretar.

Soler i Martínez també han parlat d’unir esforços en quant a les polítiques s’habitatge. Soler considera que no és coherent que el PDECAT digui que es faran polítiques d’habitatge a nivell local després d’haver votat en contra dels pressupostos generals de l’Estat. Tant el candidat santcugatenc com l’alcaldessa de Rubí coincideixen a demanar una mirada global ja que, asseguren, el problema ha arribat als Vallesos, que avui dia expulsen gent cap a la Catalunya central. Així mateix, han reconegut la tasca de Jordi Hereu en aquesta matèria com a alcalde de Barcelona entre el 2006 i el 2011.

Reivindicació del municipalisme en la cloenda del 40è aniversari

Justament Hereu ha estat un dels convidats d’honor al sopar de cloenda dels actes de celebració del 40è aniversari del partit. Per a l’exalcalde de Barcelona és important reivindicar el municipalisme català, “referent al mónˮ, per aconseguir la transformació de Catalunya. Assegura que també és una eina per “recosirˮ davant la “divisióˮ que considera que genera el debat nacional. Ha instat a construir un projecte comú entre persones que pensen diferent.

El sopar ha servit per tornar a ajuntar prop de 25 exregidors, alguns d’ells ja desvinculats del partit –i fins i tot Ferran Villaseñor, que actualment és regidor per ERC-MES–, com a reconeixement a les 80 persones que han exercit de càrrec electe per part del PSC des del final del franquisme. Soler ha reivindicat especialment les figures dels dos primers alcaldes de la ciutat, Àngel Casas i Josep Oriol Nicolau. Els socialistes assumeixen la cursa electoral de cara al maig amb l’esperança de poder créixer en 2 o 3 regidors.

Notícies relacionades