La JSC defensa la llei trans i l’aplicació de mesures per garantir els drets de les persones LGTBI

Foto: Jordi Pascual

La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) ha celebrat aquest dimecres per la tarda un acte de suport a la candidatura de Salvador Illa en la campanya pel 14F als Quatre Cantons, on no només han reivindicat les polítiques de joventut sinó especialment les que han de garantir els drets de les persones LGTBI, entre les quals hi ha la tramitació de la llei trans, que ha despertat la crítica d’una part del feminisme.

Preguntat per aquest afer, primer secretari de la JSC i diputat al Congrés, Arnau Ramírez, ha reconegut que hi ha perspectives diferents dins del PSC i del PSOE: “Però hi ha una cosa que no és diferent: el combat per la plena igualtat de drets entre homes i dones i el combat per defensar els drets de les persones trans no només són compatibles sinó que, a més, són lluites aliades”. El diputat ha assegurat que Espanya tindrà una llei trans que no generarà cap tipus de conflicte pel que fa a la igualtat entre els homes i les dones. Considera que allunyar-se d’aquesta mirada és fer un regal a la dreta.

Ramírez ha fet una defensa dels drets de les persones LGTBI i ha criticat el govern la Generalitat per no desenvolupar el règim sancionador previst en la llei per evitar les agressions LGTBIfòbiques. Per evitar que les persones quedin atrapades als armaris, ha defensat la importància que persones amb projecció pública, com esportistes, diguin que són LGTBI, com ha fet Víctor Gutiérrez, jugador professional de waterpolo i internacional en la selecció espanyola que aquesta campanya fa suport a la candidatura del PSC.

Gutiérrez ha acudit a l’acte de Sant Cugat per dir que, des del seu punt de vista, els comicis són il·lusionants perquè han de servir per aconseguir una regeneració política, amb canvi i diàleg, “la millor solució per a la situació actual de Catalunya”. “És poc habitual que esportistes en actiu es posicionin políticament però si ho faig és perquè crec en el projecte”, ha dit tot acceptant les possibles conseqüències del seu suport explícit al candidat Illa.

Polítiques de joventut

Pere Soler, primer secretari del PSC a Sant Cugat, ha defensat la candidatura socialista pel seu bagatge en l’aplicació de polítiques de joventut i ha agraït la tasca de la JSC durant la campanya. Ramírez ha dit que l’objectiu és que la gent jove es pugui emancipar “sense haver de vendre un ronyó per pagar el lloguer” així com reduir les taxes universitàries i incrementar les beques. Davant un espai polític fragmentat, ha defensat En Comú Podem com l’aliat prioritari per assolir aquest propòsit.

El diputat també ha fet referència al debat nacional: “Aquests dies donem moltes voltes i veiem que entre la gent jove hi ha moltes ganes de canvi i molta motivació. Després de 10 anys de decadència de governs independentistes i de polítiques que obliden el futur de la nostra gent jove, aquest diumenge tenim l’oportunitat de fer possible el canvi. Malgrat la pandèmia, aquest diumenge, davant el possible triple empat, és molt important que la gent surti a votar perquè Salvador Illa sigui president”.

Notícies relacionades