Iceta reivindica el compliment de les lleis i el diàleg en la inauguració de la seu local del PSC

Fotos: Jordi Pascual

Dues carpes, escenari, música, danses de Caporales la Fraternidad i uns quants polítics d’altres partits mirant-s’ho de prop. El PSC ha inaugurat aquest dissabte la seva seu –que ja fa gairebé un any que utilitzen però encara no havien estrenat de manera oficial– amb un acte gairebé de campanya que ha comptat amb la visita de diversos diputats, regidors i alcaldes del partit i, sobretot, del seu primer secretari, Miquel Iceta. Amb una plaça dels Quatre Cantons animada també per les parades de l’estocs fora de Sant Cugat Comerç, els socialistes han pogut aproximar les seves idees a centenars de persones.

Iceta, que ha inaugurat la seu i ha fet un discurs, ha reivindicat el PSC com el partit que fomenta el diàleg, acceptant renúncies a canvi d’un acord que ha de tenir el catalanisme com a punt de trobada. “Cal recordar alguns aspectes bàsics: el respecte a la llei i el respecte a totes les ideesˮ, ha dit tot explicant que una dona que portava un llaç groc que l’ha aturat just abans de començar l’acte no pot ser vista mai com una enemiga sinó com algú amb qui intercanviar idees. És així, apunta, com es pot sortir del que ha qualificat com “un paranyˮ.

Diversos dels seus companys l’han qualificat com l’única persona capaç de contribuir als grans espais i consensos que ell mateix reivindica i, alhora, com l’home indicat per plantejar polítiques de justícia social que permetin reduir les desigualtats. “Volem que els ajuntaments no es converteixin en petits Parlaments on els regidors van a fer els seus discursosˮ, reflexiona, “els plens municipals són els llocs on s’han de tractar els problemes de la gent i s’han de dedicar fonamentalment al que és el seu sentitˮ.

Davant les darreres informacions aparegudes als mitjans posant en dubte la tesi del president espanyol, Pedro Sánchez, i evidenciant les irregularitats de l’exministra de sanitat, Carmen Montón, en el seu màster ha dit: “S’ha demostrat que Sánchez tenia la seva tesi, que Casado no va fer el seu màster i que Rivera ha mentit al currículumˮ. Tot i així ha apuntat que aquest no hauria de ser l’afer que mogui el país sinó el treball per garantir els drets i serveis bàsics, especialment, davant el descrèdit arran del cas dels màsters i les tesis, per tornar el prestigi a les universitats.

El primer secretari dels socialistes catalans també ha reivindicat les idees socialdemòcrates com aquelles capaces de fer un pacte social perquè “la gent pugui viure en plenitud la seva vidaˮ. És per això que el PSC treballarà per augmentar el nombre de regidor a l’Ajuntament –ara en té un– apel·lant al treball per l’interès de la ciutat com a principal valor del seu partit, el que els permet, diu, fer pactes de govern i també una oposició constructiva.

De Sant Cugat ha posat en valor la identitat de poble que, diu, s’ha mantingut malgrat el creixement exponencial de les darreres dècades així com la capacitat de crear veïnatge entre els ciutadans de tota la vida i els nouvinguts, tant d’altres indrets de Catalunya i d’Espanya com d’arreu del món. De fet, el regidor socialista, Pere Soler, ha defensat que part de l’èxit de la ciutat ve determinat per la planificació que van fer els socialistes Àngel Casas i Josep Oriol Nicolau com a primers alcaldes després de la dictadura franquista.

40 anys de partit i reivindicació de futur

La inauguració de la nova seu local coincideix amb el quaranta aniversari de la formació a nivell català tot i que Iceta ha reivindicat que els valors i organització socialistes venen de molt abans, reivindicant els 139 anys del PSOE que, recorda, va fer el seu primer congrés a Barcelona. “Som l’única formació que ha conservat les seves sigles i ha mantingut representació durant els darrers 40 anysˮ, ha posat en valor Soler, “hem tingut bons moments i d’altres més complicats però ara tornem a estar en la crestaˮ.

Els socialistes s’han reivindicat com una formació que no renega dels lideratges però sí dels personalismes ja que té l’aspiració de treballar en equip. Segons Soler, el futur està assegurat a la ciutat arran de la recomposició de les joventuts, que ja estan formalitzades oficialment a nivell local i han crescut en nombre d’integrants. Iceta ha recordat la importància d’aquest curs polítics ja que acabarà amb unes eleccions municipals.

Notícies relacionades