ERC-MES presenta la llista amb què pretén liderar un nou govern

Foto: Jordi Pascual

Després dels anuncis d’alguns noms, la candidatura d’ERC-MES ja ha donat a conèixer la llista completa de cara a les eleccions municipals del mes vinent. Mireia Ingla, Fra Duch, Esther Madrona, Alba Gordó (Jovent Republicà) i Francesc Carol (independent) ocupen els cinc primers llocs d’una proposta que incorpora 12 independents –un d’ells membre del Partit Pensionista–, set membres del Jovent Republicà i quatre integrants de Moviment d’Esquerres (MES).

La candidata posa en valor la paritat de la llista (18 dones i 17 homes) i la defensa com una mostra de la diversitat de la ciutat. “Tenim l’objectiu de fer de Sant Cugat una ciutat moderna, popular i capdavantera”, reivindica Ingla. Diu que la candidatura d’ERC-MES surt a guanyar les eleccions per liderar un nou govern: “A partir del 26 de maig parlarem amb la resta de forces”, diu sense especificar quin eix serà més important en les negociacions, si el nacional o el dreta-esquerra.

La llista d’ERC-MES incorpora alguns noms que ja havien participat en la vida política santcugatenca de la mà d’altres partits, com passa amb bona part dels integrants de MES i també amb Francesc Carol, que fa dos mandats havia ostentat la regidoria de Seguretat Ciutadana com a regidor de CiU. Segons Ingla és la demostració que el partit “s’ha obert a moltes sensibilitats” i, alhora, aporta “experiència i model de ciutat”.

En quant al Jovent Republicà, després que el fins ara representant de les joventuts, Èric Gómez, anunciés que s’apartava dels llocs amb opcions de sortir elegit per “les dificultats manifestades” per alguns membres de la comissió electoral; Gordó ha esdevingut la número 4, acompanyada a la llista per Eli Escoda, Lara Carbonell, Seni Solans, Ainhoa Miró, Isaac Calvís (suplent) i Marc Berruezo (suplent). És una decisió, diu la candidata, presa per l’assemblea del Jovent al marge de l’anunci de Gómez, que ocupa l’11è lloc de la llista.

Ingla ha posat en valor els vuit primers llocs de la llista amb les àrees que considera que poden assumir: entorn i canvis urbanístics (Fra Duch); suport a entitats, Teatre-Auditori i cultura (Esther Madrona); polítiques de joventut i feminisme (Alba Gordó); seguretat (Francesc Carol); lluita contra la segregació escolar (Gemma Aristoy); teixit empresarial i autònoms (Oriol Cisteró) i barris i equilibri territorial (Eva Puigjaner). La llista, tal com ja s’havia anunciat, està tancada simbòlicament per Raül Romeva.

La candidatura completa és:

1- Mireia Ingla

2- Fra Duch

3- Esther Madrona

4- Alba Gordó (Jovent Republicà)

5- Francesc Carol (independent)

6- Gemma Aristoy (independent)

7- Oriol Cisteró

8- Eva Puigjaner (independent)

9- Joan Gaya (MES)

10- Eli Escoda (Jovent Republicà)

11- Èric Gómez

12- Queralt Anglès (independent)

13- Enric Òdena (independent)

14- Lara Carbonell (Jovent Republicà)

15- Agustí Soberano (independent)

16- Anna Riuró (MES)

17- Dionisio Giménez (independent)

18- Mari Carmen Torres (independent)

19- Ferran de Juan (independent)

20- Andrea Xaxo (independent)

21- Serni Solans (Jovent Republicà)

22- Ainhoa Miró (Jovent Republicà)

23- Raül Delgado (independent)

24- Angelina Torres

25- Raül Romeva

I els suplents:

1- Ferran Villaseñor (MES)

2- Anna Beà (independent)

3- Jaume Espina (MES)

4- Eva Lafuente

5- Isaac Calvís (Jovent Republicà)

6- Maria Vidal

7- Marc Berruezo (Jovent Republicà)

8- Pilar López

9- Conxi Domínguez

10- Eduard Pomar

Notícies relacionades