El PSC es reivindica com un partit amb “vocació de servei” en la presentació de la candidatura

Fotos: Jordi Pascual

Pere Soler ja ha iniciat la cursa electoral com a alcaldable socialista amb un acte per presentar la candidatura celebrat divendres a la tarda al Celler Modernista. Ho ha fet acompanyat dels integrants de la llista i de la presidenciable a l’EMD de Valldoreix, Susanna Casta. També hi han acudit l’exalcalde de Barcelona Jordi Hereu i la diputada Esther Niubó. Malgrat la pluja, els socialistes han omplit el Celler amb prop de 150 persones.

El candidat reconeix que el resultat a les eleccions generals els encoratgen de cara als comicis municipals tot i que reconeix que cal ser prudents i per això recorda que ara cal afrontar la campanya en clau local, reivindicant els quatre eixos bàsics del programa socialista: l’ocupació, la seguretat, l’habitatge i la mobilitat. “No volem deixar la gent enrere”, ha dit tot reivindicant la vessant social del programa, defensant especialment la feina impulsada amb el pacte de govern d’aquest mandat al voltant de l’ocupació.

Per als socialistes, la seva presència durant un any al govern municipal ha servit per treballar polítiques d’ocupació amb una lògica supramunicipal, per conèixer les empreses que treballen al territori i per començar a treballar per conèixer cadascuna de les persones desocupades de la ciutat per tal de buscar-los una resposta. “Aquesta és possiblement la ciutat on hi ha més desigualtat”, lamenta Soler, que defensa l’expertesa i frescor que atribueix a la llista socialista.

Alhora, enmig del debat nacional que, diu, va condicionar la seva marxa del govern, defensa que el PSC pretén treballar tant per als seus votants com per als que no i tenir en compte persones de totes les ideologies i de tots els barris de la ciutat. Assegura que el govern no els ha tornat a obrir la porta des de la ruptura del pacte i critica que “només volen la complicitat dels seus”.

Constructors del model de ciutat

Bona part de l’acte ha estat marcat per un repàs al recorregut històric del PSC, tant en clau local com nacional. S’han projectat vídeos de suports a Soler i de repàs als comicis que s’han celebrat durant els 40 anys d’història del partit. El candidat ha recordat que durant els dos primers mandats de la democràcia, el PSC va tenir l’alcaldia, una fita clau per definir el model de ciutat que perdura en l’actualitat i que defensa pel verd urbà.

Mirada valldoreixenca

Casta també ha fet una breu intervenció com a presidenciable, amb el seu substitut, Francesc Cardoner, entre el públic. La candidata diu que Soler va ser sincer en la proposta i considera que amb ell es poden solucionar els problemes de Valldoreix. “He decidit acceptar ser presidenciable perquè des del dia que vaig arribar a Valldoreix em vaig enamorar del poble, però té molts problemes”, explica, “els governs del PDECAT no ens donen solucions”.

Ni trifachito ni independentisme

Niubó ha aprofitat la seva intervenció per reivindicar la victòria del PSOE a nivell estatal així com la tasca feta pel govern de Pedro Sánchez després de la moció de censura al PP. Atribueix als socialistes l’augment del salari mínim, la revalorització de les pensions, la situació de l’agenda feminista al centre del debat polític, la recuperació de la sanitat universal, l’aprovació de mesures per fer front a la pobresa energètica i la revisió de mesures referents a l’ocupació. Alhora, critica que el govern català ha supeditat el país a l’independentisme deixant de banda afers socials i per això diu que cal treballar per una sortida federal. “No volem una ciutat escenari del procés independentista”, ha reivindicat.

Hereu, com també ha fet Niubó, s’ha felicitat per haver aturat un possible govern de PP, Ciutadans i Vox apostant per una Espanya unida des de la diversitat. Ha reconegut el bon resultat electoral dels socialistes a Sant Cugat i l’ha reivindicat com a base a partir de la qual créixer. Ha recordat que el 26 de maig també se celebren eleccions europees, on diu que també cal demostrar que “volem una Europa de tots”.

Notícies relacionades