Publicitat

El PP demana neutralitat institucional durant la visita de Cayetana Álvarez de Toledo

Foto: Cugat.cat

La recta final de campanya ha tingut per al PP la visita i dinar amb la diputada Cayetana Álvarez de Toledo, qui ha defensat la feina feta per l’alcaldable Álvaro Benejam i pel conjunt del partit en contra de la simbologia política a l’Ajuntament. “La democràcia necessita persones que la defensin amb coratge i conviccions”, diu la diputada, “els cartells agredeixen els veïns constitucionalistes”.

Álvarez de Toledo assegura que la lluita de Benejam en contra de la simbologia es pot considerar “activisme democràtic exemplar” ja que la presència de símbols com la pancarta en favor de l’alliberament dels presos “és inconcebible des del punt de vista democràtic més elemental”. El PP es postula així com el partit en “defensa de la llibertat de tots els veïns de Sant Cugat”.

Benejam ha emplaçat la resta de partits a donar resposta al conjunt de la ciutadania i que la institució no sigui emprada per representar només una part dels veïns. “La candidatura vol governar per a tots i que tothom se senti representat a l’Ajuntament”, defensa l’alcaldable, que tot i centrar bona part del seu discurs durant la visita de la diputada en aquest afer, diu que els populars es preocuparan sobretot per la gestió: “Per a nosaltres no és una prioritat gestionar Sant Cugat per ser socis de l’Associació de Municipis per la Independència, com fins ara”.

Més enllà del debat dels símbols, el candidat recorda que la seva aposta política té tres altres eixos: la seguretat, el manteniment i la bona gestió; temes que han estat recurrents, sobretot el primer, en les sessions plenàries d’aquest mandat i que ja va enumerar detalladament quan va ser presentat com a alcaldable.

La diputada, a més, a aprofitat l’atenció als mitjans per parlar de la política d’àmbit estatal tot dient que la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, està permetent que els presos independentistes tinguin la seva acta perquè el PSOE busca investir a Sánchez amb els seus vots. Avança que el PP demanarà la reprovació de la presidenta i que no descarta portar-la als tribunals per prevaricació.

També l’acusa de permetre “juraments falsos” en el ple de constitució del Congrés: “No es pot jurar pel mandat de l’1 d’octubre perquè invalida el jurament”. Alhora, acusa els socialistes de “blanquejar el colpisme” tot dient que el problema de parlar amb Oriol Junqueras, amb qui ha comparat amb Tejero, és que “és un processat pels delictes més greus contra un estat democràtic”.

Notícies relacionades