El PP defensa la tasca local per aconseguir dos regidors al 2019

Foto: Jordi Pascual

Els partits van prenent to de cara a les municipals de l’any vinent i el PP ho ha fet ajuntant-se en una trobada amb afiliats, simpatitzants i amics del partit celebrada dimarts a la tarda a la Casa de Cultura. L’assemblea, que s’ha celebrat a porta tancada, ha comptat amb la presència del portaveu al Parlament, Alejandro Fernández, que just abans de començar l’acte ha defensat la tasca que ha fet el partit a nivell local des que a les eleccions del 2015 es va quedar com a darrera força amb representació al Ple després de perdre tres regidors.

“Ens vam quedar a 120 vots de treure el segon regidor”, explica, “però tinc la percepció que fins i tot gent que no vota l’Álvaro [Benejam] té una bona valoració d’ell com a treballador municipal i persona preparada que pot servir els seus veïns”. Espera que la feina feta durant els tres anys de mandat es tradueixi en un trencament de la tendència mantinguda fins el moment: “Quan fas bé les coses, tens premi”. “La nostra voluntat és créixer i assolir el segon regidor”, afegeix.

Els populars van obtenir el passat 21 de desembre el seu pitjor resultat de la història a Sant Cugat (3,2% dels vots), després d’una forta davallada respecte a les generals del 2016, quan va ser el partit que més creixia respecte els comicis anteriors, amb 1.316 vots més que al 20D del 2015, i amb un 14,54% dels vots que el situaven com a quarta força política a la ciutat. Manté una evolució desigual i des del 2012 se situa per sota del 15% dels vots.

“Hem tingut etapes més felices”, reconeix el diputat en referència als resultats obtinguts en les darreres catalanes quedant com a darrera força al Parlament, “al llarg de la història del PP hem viscut situacions molt complicades, com l’època de la guerra de l’Iraq, tot i després vam treure els millors resultats de la nostra història”. Crida a rectificar errors, trepitjar territori, escoltar a la gent i seguir treballant per “recuperar la confiança de l’electorat”.

Crítica a Torra després de la investidura

Fernández ha visitat la ciutat just el dia després que Quim Torra hagi estat nomenat president de la Generalitat. D’una banda, celebra la tornada a la normalitat per tenir president i estar a les portes de la formació d’un nou govern. D’altra, lamenta que als seus escrits no només ha fet afirmacions desafortunades sinó que ha reivindicat entitats i personatges “feixistes, filonazis i racistes”. “Es podrien haver esmenat una mica per trobar un perfil millor”, diu en apel·lació directa als partits independentistes.

Sobre la voluntat expressada pel nou president de governar per a tots els catalans, considera que ho haurà de demostrar amb els seus actes. “No hem d’analitzar la seva gestió de govern perquè encara no ha arribat, analitzem el seu perfil i dels 70 diputats separatistes hi ha altres possibilitats”, enraona, “evidentment no hi ha cap governant que la gent pensi que governa per tothom perquè sinó no viuríem en règims democràtics”. Assegura que en el moment que es formi el govern, “amb persones que compleixin els requisits”, s’aixecarà el 155.

Notícies relacionades