Publicitat

Demòcrates es desmarca de Primàries i treballa per formar part de Junts per Sant Cugat

Foto: Demòcrates

Després de mesos de debat intern, l’assemblea local de Demòcrates ha decidit treballar amb Junts per Sant Cugat, la candidatura transversal proposada per Sant Cugat per la Independència (branca local de l’ANC) que fins el moment només havia aconseguit el suport del PDECAT, de cara a les eleccions del maig. D’aquesta manera, tanquen el debat que havia quedat obert en l’assemblea del desembre i que els deixava pendents de decidir entre donar suport a Primàries Sant Cugat, la llista independentista al marge dels partits creada a través d’un procés de primàries obertes, o posicionar-se amb Junts per Sant Cugat.

Carles Brugarolas, l’únic regidor que té el partit dins del grup de PDECAT-Demòcrates, explica que han considerat que aquesta és la millor opció tenint en compte l’interès local: “Hem decidit donar suport a Junts per Sant Cugat i seguir negociant amb els seus promotors, l’ANC, PDECAT i les persones individuals que s’hi han adherit, amb la voluntat de conformar una coalició, perquè la nostra proposta tingui un reflex al programa i per tenir representativitat a la llistaˮ.

Les negociacions, que ja es portaven fent durant els darrers mesos, es mantindran en base als eixos programàtics: moderar el creixement urbanístic, apostar pel lideratge de Sant Cugat al seu entorn i fer front a la seguretat, l’accés a l’habitatge i l’atur anant més enllà del pressupost municipal, entre d’altres. El document obert que serveix de base per a les converses també inclou l’afer de la representativitat de Demòcrates dins de la candidatura conjunta.

“També hi ha un eix molt important com és que l’Ajuntament tingui un rol actiu per defensar la República, els valors republicans i la democràciaˮ, explica Brugarolas, “entenem que s’ha de tenir una partida pressupostària per fer-ho i crear un Consell local per la defensa de la democràcia que impliqui tots els actors de la ciutat i promogui la veritat als mitjans, exercint, de vegades, com a contrapoder mediàticˮ. Per al partit, la manca d’informació veraç no permet tenir una democràcia plena.

“L’assemblea ha decidit donar suport a aquesta llista que buscava molta més transversalitat que la que malauradament acabarà tenintˮ, argumenta en referència a la no participació de la CUP-PC ni d’ERC –encara pendents de saber si renoven la coalició amb MES–, “però entenem que és el camí que optimitza les possibilitats d’implementar els nostres eixos programàtics i de defensar l’acceleració de l’adveniment de la Repúblicaˮ. No descarta que es puguin fer unes primàries a Demòcrates per pactar els representants a la llista.

La decisió topa amb el posicionament del partit a nivell nacional, que ha donat suport a Primàries Catalunya i fins i tot fa d’instrument jurídic que permet la presentació de les candidatures. “Acceptem els riscos inherents a aquests xocˮ, assegura el regidor, que no diu si participarà de la llista o no, “el titular de la representació jurídica no és l’assemblea local, ho és el partit a nivell nacional, que ha decidit presentar-se via Primàriesˮ. L’assemblea no prohibeix la participació de cap dels seus integrants a l’aposta de Primàries Sant Cugat però com a delegació local només donaran suport a Junts per Sant Cugat.

Notícies relacionades