Publicitat

“Declarem Sant Cugat Territori Lliure i Sobirà, que es governarà pel Consell Local per la Repúblicaˮ

Foto: Jordi Pascual

Aquest divendres per la tarda s’ha formalitzat la declaració com a Consell Local per la República, el pas previ a la constitució com a associació. L’entitat estarà presidida per Núria Bou i tindrà una junta de 10 vocals més; per ara Xavier Palet com a sotspresident, Josep Lluís Lliberia com a secretari i Marga Codina com a tresorera. Són càrrecs que hauran de ser corroborats en una assemblea amb totes les persones inscrites al Consell per la República a nivell local.

Fins ara el Consell Local es troba en estat embrionari amb un grup impulsor sorgit de la Mesa per la República, on hi participen entitats i partits sobiranistes. Mentre Sant Cugat ha fet el seu propi acte, en altres municipis s’han fet declaracions similars i la mateixa tarda l’Ateneu de Sant Celoni ha acollit la presentació pública de la fase declarativa dels Consells Locals de tot el país.

Tot i que l’entitat és la translació local del Consell per la República, organització política amb seu a Bèlgica i presidida per Carles Puigdemont amb l’objectiu fer efectiva la independència de Catalunya, culminar el procés constituent de la República Catalana i internacionalitzar la causa republicana, els Consells Locals tindran autonomia sempre i que s’encabeixin dins de les línies d’actuació previstes per l’òrgan general.

Per això el darrer pas abans d’emprendre accions a nivell local és rebre l’aval per poder fer iniciatives i propostes que dependran dels integrants del Consell Local. L’entitat permet que se sumin persones a títol individual i també partits polítics i entitats de tot tipus. En l’acte de divendres s’ha declarat Sant Cugat com “Territori Lliure i Sobirà, que es governarà per aquest Consell Local per la Repúblicaˮ.

Els objectius marcats en la declaració són: recuperar efectivament la sobirania de les nostres institucions ara sota el control de l’Estat espanyol, fer efectiva la independència de la República Catalana, dotar de les eines democràtiques que apoderin la ciutadania i li cedeixin el protagonisme en la construcció del nou Estat i culminar l’aprovació de la Constitució Catalana. Avui dia, segons el registre del propi Consell, hi ha 1.643 inscrits a l’entitat.

El Consell per la República a nivell general es marca cinc punts de treball: la defensa jurídica, la diplomàcia, la internacionalització del conflicte polític, la defensa de la cultura catalana i el desenvolupament d’eines digitals per una república del segle XXI.

Notícies relacionades