Ciutadans comença la campanya dient que és el partit que més ha fet contra la corrupció a Sant Cugat

Foto: Jordi Pascual

Poc abans de l’enganxada de cartells, Ciutadans ha celebrat el seu acte de presentació de candidatura en un acte a l’Hotel de Sant Cugat. El candidat, Aldo Ciprian, que no ha pogut demanar el vot explícitament, ha fet un repàs a alguns dels temes que han marcat el mandat i s’ha postulat com l’alternativa al govern de PDECAT-Demòcrates. Un dels punts en què més èmfasi ha fet és la corrupció i indicis d’irregularitats.

Tot i que durant el mandat tota l’oposició ha demanat explicacions i ha pres mesures al respecte, alhora que Ciutadans se n’ha desmarcat d’algunes mesures com quan CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA van demanar una comissió informativa especial i els taronja van apostar per demanar la dimissió de Mercè Conesa sense iniciar una moció de censura, per al partit encapçalat per Ciprian ells han estat els que més han treballat en contra de la corrupció.

De fet, Ciprian ha acusat ERC de “veure-les venir” mentre ha permès la governabilitat amb els pactes d’estabilitat pressupostària. També ha criticat el PSC i el PP, que considera que no han fet prou en contra de la corrupció i que fins i tot han fet de crossa al govern, especialment els socialistes amb el pacte que va durar menys d’un any. “Portem quatre anys treballant per treure els draps bruts i això ha fet que no tinguem gaire amics, però potser no els necessitem”, ha reivindicat el candidat davant l’acceptació del prop d’un centenar de persones que ha acudit a l’acte celebrat dijous al vespre.

Els taronja també han criticat el govern de teixir un “règim clientelar” amb mitjans i entitats i d’apostar per projectes “faraònics” que consideren innecessaris per a la ciutat com el mercat de Volpelleres, el carril bici de l’hipòdrom, la vianantització de l’avinguda Cerdanyola, l’amfiteatre dels Jardins del Vallès i la Biblioteca Central Urbana. També ha rebutjat la implementació de l’àrea taronja d’aparcament als polígons, el tribut metropolità que s’haurà d’abonar per la tarifa plana de transport i el preu de l’aigua, per a la revisió del qual ha demanat negociar amb Sorea.

Ciprian també ha insistit en un dels principals temes que han abanderat durant el mandat present, l’increment dels robatoris. Els taronja rebutja aquelles formacions que els acusen d’alarmistes i diu que si s’hagués començat a actuar quan ells van fer les primeres denúncies no s’hagués arribat a l’extrem actual. Per a ell és evident que falten agents dels Mossos d’Esquadra i de la policia Local. Lamenta, però, que “ara tothom està preocupat per la seguretat”.

Torra és com Orban, Farage i Trump

El candidat a l’alcaldia també s’ha mostrat crític amb l’independentisme i ha dit que el procés també ha embrutat la ciutat amb llaços grocs i pintades. Assegura que la ciutat s’ha degradat durant els darrers anys. Javier Nart, eurodiputat, és qui s’ha mostrat més crític amb l’independentisme comparant Torra amb moviments d’extrema dreta d’arreu del món i dient que no té sentit buscar la separació i després reivindicar-se europeísta.

Segons Nart, el creixement de l’independentisme i d’altres moviments que considera similars serveix per fer nàixer una resistència com la que pretén ser des de Ciutadans. La diputada Carina Mejías també ha acudit a l’acte i ha fet de conductora i ha criticat l’independentisme per l’ús de les institucions per penjar símbols en favor dels “polítics presos i fugats de la justícia”. Mejías considera que Cituadans Sant Cugat és una referència arreu de Catalunya i d’Espanya.

Notícies relacionades