Centenars de santcugatencs protesten contra la inhabilitació de Torra

Fotos: Xavier Palahí. Al peu de l’article trobaràs una galeria fotogràfica.

Més de 300 persones s’han convocat davant de l’Ajuntament de Sant Cugat per protestar en contra de la recent sentència del Tribunal Suprem que inhabilita el fins avui president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. Ha estat una concentració promoguda per l’ANC i Òmnium que ha tingut lloc de manera simultània a la majoria dels municipis catalans a les 7 de la tarda d’aquest dilluns.

Tot procurant mantenir la distància de seguretat, els santcugatencs i santcugatenques presents han escoltat els manifestos que han llegit els responsables de l’ANC, de l’Assemblea de Servidors Públics en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) i d’Òmnium Cultural. “Volem expressar el nostre suport al president Torra, estem al seu costat perquè així ho va decidir una àmplia majoria dels ciutadans de Catalunya”, ha iniciat la lectura el president d’Òmnium, Jaume Angerri.

El secretari nacional de l’ANC a Sant Cugat, Francesc Salvador, ha anat més enllà: “El deure de tots els catalans i tots els demòcrates és combatre la justícia injusta espanyola, desobeir l’estat espanyol i les seves institucions dictatorials, assolir la llibertat de la nostra nació i esdevenir un estat independent en forma de república”. Tampoc s’ha estat de caracteritzar el rei Felip VI de “psicòpata”, “nimfòman”, “curt de gambals” i “feixista”. Una exposició que el públic ha rebut amb aplaudiments.

Part de la cúpula política de Sant Cugat ha estat present en l’acte però sense prendre cap mena de protagonisme en les lectures dels manifestos. L’alcaldessa Mireia Ingla ha volgut mostrar el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem al costat de diferents regidors d’ERC-MES, Junts per Sant Cugat i la CUP-PC i l'eurodiputada santcugatenca Diana Riba. “És clarament un atac frontal als drets més fonamentals, com el dret a la llibertat d'expressió i, per tant, un atac frontal a la democràcia", s’ha sincerat Ingla davant dels mitjans de comunicació de Sant Cugat. També ha aprofitat l’ocasió per anunciar un ple municipal extraordinari el pròxim 2 d’octubre per abordar la inhabilitació del president ja cessat.

L’acte ha culminat amb el cant dels Segadors.

Notícies relacionades