Aldo Ciprian esdevé l’alcaldable de Ciutadans amb la seguretat, el manteniment i la mobilitat com a bandera

Foto: Jordi Pascual

La direcció nacional de Ciutadans ha validat la candidatura d’Aldo Ciprian com a alcaldable. L’agrupació local ho ha anunciat a través d’un comunicat de premsa que és, de fet, el primer anunci de cara a les municipals del mes vinent. Segons l’actual portaveu del grup municipal i ja candidat oficial de la formació taronja, ja han elegit una persona per assumir el paper de presidenciable a Valldoreix i tenen configurada la llista tot i que la desvelaran més endavant.

El programa electoral, explica, tindrà tres punts principals: la seguretat, el manteniment i la mobilitat. Sobre la seguretat avança la proposta d’un pla d’incorporació progressiva de nous agents a la Policia Local per tal d’apropar-se a les ràtios recomanades. Sobre el manteniment reivindica la posada en marxa d’una anàlisi de millores a aplicar i començar a treballar barri a barri per solucionar desperfectes.

Finalment, sobre mobilitat, planteja la revisió de projectes que entorpeixen la mobilitat –fent esment especial a la desaparició de la rotonda de l’hipòdrom perquè sigui travessada per un carril bici– i aplicar mesures tenint en compte la ciutadania i els comerciants, el que li serveix per criticar l’àrea verda d’aparcament com a culpable de la pèrdua de clients al centre de la ciutat, com han advertit també les associacions de comerciants.

També fa esment especial a la fiscalització no només dins del propi Ajuntament sinó també a les empreses públiques, recordant especialment la comissió Teyco i la petició de reprovació del gerent de Promusa, Lluís Hosta, que mai s’ha arribat a materialitzar. Per ara no avança la concreció de tot el programa, que serà presentat durant les properes setmanes.

En el comunicat, l’agrupació de Ciutadans es mostra convençuda d’un augment de representació –ara tenen tres regidories– i diuen que perquè sigui possible caldrà que els gairebé 12.000 ciutadans que els van votar a les eleccions catalanes del 21 de desembre del 2017 tornin a donar-los la confiança ara en clau municipal. “Volem comptar també amb el suport dels milers de ciutadans comunitaris (amb dret de vot en les eleccions municipals) que viuen a la nostra ciutat amb els quals compartim un projecte comú que es diu Europa, els Estats Units d'Europa, el futur cap a on hem de dirigir la política del futur, començant pels ajuntaments”, diu el candidat.

La formació taronja, però, té el repte de buscar amb qui pactar. En l’eix nacional no coincideixen amb la majoria de forces que ara tenen representació al Ple. De fet, els dos partits més propers, PP i PSC, sumen avui dia dos regidors en total. Ciprian, però, es mostra optimista i diu que la seva formació sortirà a treure els millors resultats possibles.

“Esperaré a passades les eleccions per valorar possibles pactes”, diu el candidat, que de partida només descarta “aquest PDECAT” amb qui pactar, assegura, seria fer un “abrazo del oso”. Així mateix, tot i que sense endinsar-se més en si podria existir alguna mena de negociació amb aquestes forces, s’ha mostrat crític amb “el nacionalisme i el populisme”.

Ciutadans va obtenir representació al Ple per primera vegada a les darreres eleccions municipals, amb un 12,9% del vots, esdevenint la tercera força política per darrere CiU i de la CUP-PC. Va ser el seu millor resultat a Sant Cugat fins el moment ja que anteriorment el seu màxim pic va ser a les catalanes del 2012 en què no van arribar al 10%. Posteriorment han superat la fita de les municipals en tots els comicis, tenint la marxa més baixa a les espanyoles del 2016 (13,6) i la més alta a les catalanes del 2017 (22,6%).

Notícies relacionades