20 persones es concentren davant l'Ajuntament per animar els polítics a desobeir el Constitucional

Concentració davant de l'Ajuntament. Foto: Jordi Pascual

La convocatòria de la CUP, a la qual es va sumar ERC i Arran, va aconseguir reunir 20 persones davant l'Ajuntament el 12 de novembre a les 8 de la tarda. El motiu de la concentració era mostrar rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional contra la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya i animar els polítics a desobeir-la. No hi va participar cap membre de CDC malgrat compartir grup parlamentari amb ERC i ser impulsors de la declaració.

La portaveu de la CUP-PC en el Ple municipal, Núria Gibert, va transmetre la seva preocupació per l'absència dels convergents. “M'agradaria pensar que el soroll mediàtic no afecta a la solidaritat i al compromís amb les resolucions del Parlament i institucions”, explicava en referència a l'efecte que les negociacions sobre la presidència del govern de la Generalitat havien pogut tenir sobre la concentració. Malgrat això va expressar preocupació perquè cap membre de CDC s'hi apropés.

Mireia Ingla, portaveu d'ERC-MES en el Ple, no va valorar l'absència dels companys de grup parlamentari tot i que va parafrasejar la secretària general del seu partit i portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira: “És l'oportunitat de les oportunitats”. Va demanar calma i es va mostrar segura que Junts pel Sí i la CUP arribaran a un acord.

 

Notícies relacionades