Gent gran, vells, jubilats: és el mateix?

En principi hauríem de dir que sí, car tot jubilat, en principi, és perquè ja té uns 65 anys o ha cotitzat molts anys treballant i, en conseqüència, en cap dels casos és jove. Mentre el mot “jubilat” fa referència a una situació personal respecte a uns drets i unes prohibicions legals, els mots “gran” i “vell” tenen molts altres significats segons el context.

Crec que la paraula “gran” ha d’anar acompanyada  de “per a fer què”. Direm que un home de 34 anys ja és gran si es tracta de jugar al primer equip del “Barça” (o el Madrid i els que segueixen), però no ho direm mai de cap altra persona d’aquesta edat.

La paraula “vell” té un significat clar: aspecte d’edat avançada, gastat (si és una maquinària) etc.

Així doncs, trobarem jubilats de Sant Cugat cada dilluns no festiu i lectiu per als escolars, a les 12 del migdia davant de l’Ajuntament. L’assemblea, xerrada o trobada dura uns 20-25 minuts i pretén agrupar esforços de cara a les millores que es puguin aconseguir per a aquest col.lectiu. No es paga cap quota, la feina la fan els de la Junta Directiva (oberta sempre a qui vulgui col.laborar amb treball) i sols se’t pregarà la voluntat si vols adquirir un “pin” o insígnia (1€) o l’armilla groga (10€).

Ens veiem els dilluns?

Roger Caballé, membre de la Plataforma Pensionistes de Sant Cugat

 

Notícies relacionades