"Valoracions". Ferran de Juan Fané

Cada cert temps es presenten unes enquestes amb les valoracions que donem als polítics, als partits i a la política en general. Els resultats no són molt esperançadors ja que gairebé sempre suspenen tots.

Avui la meva valoració continua sent de SUSPENS!

La política espanyola és un "circ", tots van buscant col·locar-se per poder seguir vivint de la política uns quants anys. Els partits polítics no es mouen per ideologies sinceres, ho fan per captar mes vots, quants mes vots obtinguin més diputats col·loquen i més diners, de tots nosaltres, ingressen. Si dóna més vots l'anticatalanisme allà estan uns quants; si dóna mes vots una oposició destructiva i dura, encara que de vegades podrien estar d'acord, allí estan altres quants; si interessen noves eleccions per aconseguir mes vots i mes ingressos, allà tornen a estar uns quants...

A Catalunya no és igual però sí semblant. Ens han il·lusionat, a una majoria, amb un procés independentista que de vegades em crec que no els interessa aconseguir. No fan més que "moure la perdiu" i prolongar un procés amb unes clares intencions, seguir com estem i així assegurar que seguiran cobrant.

I amb tot aquest panorama actual, amb notícies que van sortint dia sí dia també, amb els diners ocult que veiem que tenen els que més defensen l'honestedat, la transparència i la legalitat; amb tot això com podem aprovar als polítics, als partits polítics i a la classe política en general?

Us explicaré una història real. Un amic meu, recolzat per unes sigles d'un partit, que desconec si defensen realment els seus ideals polítics, va aconseguir l'alcaldia d'un poble mig a la comarca de La Selva, aquí a Catalunya. Ell tenia la seva professió que va abandonar per dos motius principals, primer perquè ja gairebé li tocava per edat de jubilació i segon perquè va entendre que havia de dedicar-se a fer un bé a la societat, al seu poble, molt lloable. És a dir, no anava a viure de la política.

Ara com a alcalde es dedica a escoltar els seus conciutadans i a resoldre problemes domèstics del seu municipi, anar a visitar les seves fàbriques, els seus comerços... Actua com un veritable gestor dels impostos que recapten, que no són seus, i intenta emprar-los en millores per a tots.

Tan difícil és ser un bon polític? Tan difícil és actuar amb honestedat, sacrifici per als altres, actuar com a persona amb moral, equitat i tots aquells altres valors que ens defineixen com a veritables éssers humans?

Amb tot aquest bagatge fins podríem donar una bona nota als polítics, als partits polítics i a la política en general.

Ferran de Juan Fané

Notícies relacionades