Opinió

‘La llei d’interins’ facilita al govern municipal acabar amb la temporalitat contractual del personal municipal

El passat 12 d'abril en representació del Cercle de Podem Sant Cugat vaig fer arribar a l'alcaldessa i a tots els portaveus de grups municipals una proposta de moció que tenia com a finalitat que el Ple aprovés sol·licitar al govern d'Espanya i als grups polítics del Congrés que es resolgui el greu problema de l'alta taxa de temporalitat en les plantilles de personal de les administracions públiques.

La jubilació als 60 anys per als treballadors/es del sector de transport de viatgers i mercaderies

En un sector on l’estricte compliment de la seguretat i salut pels treballadors requereix d’una lluita constant perquè es compleixi la legislació vigent, les persones que condueixen busos o camions ja saben que, en aquestes condicions, no és prudent i fins i tot és perillós haver de treballar fins als 65 anys. També saben i és evident que la possibilitat de retardar-la fins a 67 pot incidir de forma molt greu en la salut i la integritat dels conductors/es professionals i de les persones que comparteixen espai amb elles.

La campanya “CONOCEME: compren el medicament i descobreix al farmacèutic” arriba a Sant Cugat del Vallès.

Els nois de 4º d’ESO de l’EUROPEAN INTERNATIONAL SCHOOL OF BARCELONA participaran del 9 al 11 de novembre en la campanya educativa sobre l’ús racional del medicament “CONOCEME: compren el medicament i descobreix al farmacèutic”, impulsada per la Societat Espanyola de Farmàcia Clínica, Familiar i Comunitària (SEFAC) i impartida per farmacèutics comunitaris a alumnes de 4º ESO i 1º BAT.

Layret a Sant Cugat. Una història per lluitar

El dimarts 19 d’octubre vam presentar a Cal Temerari el llibre de Vidal Aragonès sobre Francesc Layret (Francesc Layret. Vida, obra i pensament, Tigre de Paper, 2020). Un pretext per a presentar no només el llibre de l’exdiputat de la CUP i actual professor de dret a la UAB, a més a més d’advocat laboralista al Col·lectiu Ronda, sinó també per a reivindicar una història no contada sobre el paper de les classes populars a la nostra ciutat.

Allau de culpabilitat

Fa setmanes que les macro-festes protagonitzen els telenotícies, posant al centre de mira, tant de la ciutadania com de les institucions, les joves. Però això no ens ve de nou. Ni això ni el to amb el qual se’ns adrecen. I es que durant tota la pandèmia de la COVID-19, les joves hem estat les més criminalitzades i culpabilitzades dels índex de contagis.

Avui celebrem que els plans els han saltat pels aires

L’emergència climàtica en la qual ens veiem immerses és un fet innegable i, per tant, comença a ser-nos habitual parlar més enllà del “reduir, reciclar, reutilitzar” per envoltar-nos de mesures “ecològiques” o per “reduir les emissions”. Mesures, generalment, fetes des de despatxos i no des dels carrers, mirant a qui realment en surt beneficiat. I és que el camí de la sostenibilitat és el camí a seguir, però per passar-hi no hem de deixar-nos prendre el pèl.

Els límits ambientals de Sant Cugat al 2021; a propòsit el conflicte del Bosc de Volpelleres

Després del segle XX del cas de Torre Negra i el Pi d’en Xandri que va fer modificar el límit del Parc Natural de Collserola a favor dels interessos urbanístics, els tres temes més importants ambientalment de Sant Cugat del segle XXI són el desmantellament de la Via de Cornisa al Parc de Collserola proposada per Molins de Rei, el Camp de Golf de Can Sant Joan impulsat per entitats de Rubí i Sant Cugat, i la preservació del connector verd del Torrent del Bosc de Volpelleres, que donava aigua al nucli medieval i al Monestir de Sant Cugat (Edifici BCIN, llei de patrimoni cultural) documentat ja des de fa un mil·lenni d’anys, però no valorat ambientalment, tot i ser defensat per una plataforma ciutadana en contra de silencis associatius rellevants del Sant Cugat de sempre.

Pàgines