Publicitat

S’inicien els tràmits per fer habitatge protegit a Can Cabassa després de les trobades amb els veïns

Foto: Localpres

Les dues reunions entre l’Ajuntament i els veïns de Mira-sol per abordar la construcció d’habitatge social a Can Cabassa han acabat amb l’anunci de la presidenta del Consell de Barri, Carmela Fortuny, de començar els tràmits per fer possible l’actuació. Es tracta de la construcció de 120 habitatges de lloguer, tal com queda recollit al Pla d’Acció 2030 de Promusa; el que per a ella és ja una cessió davant l’oposició veïnal d’anys enrere a fer prop de 500 habitatges.

Per tal de fer-ho possible, Antoni Serra, director d’àmbit d’Urbanisme i Projectes, explica que caldrà fer una modificació del Pla General Metropolità (PGM) i, posteriorment, el projecte de reparcel·lació i dels edificis en si a partir dels quals ja es podrà licitar la construcció. Això ho converteix en un projecte de llarg recorregut que es podria començar a materialitzar al 2022 i acabar-se al 2024, segons recull la previsió de promocions de Promusa.

Si bé, les dues sessions no han trobat, de nou, el consens. Alguns veïns han criticat el que consideren una excessiva concentració d’habitatge protegit, alhora que han fet referència a l’augment de mobilitat que suposaran en una zona en què l’aplicació de l’àrea verda i la saturació de l’aparcament de l’Hospital General ja han portat un ampli debat veïnal. Segons Fortuny, tot plegat ha servit per recollir propostes i preocupacions paral·leles a tenir en compte.

Josep Maria Àngel, representant d’ICV-EUiA, al Consell considera que la tinenta d’alcalde ha fet omís a les reivindicacions dels veïns per repartir els habitatges per tota la ciutat, una cosa que, segons els responsables de Promusa, és impossible tenint en compte la disponibilitat de sòl. “Fortuny s’ha mostrat inflexible permetent que es discuteixin detalls però no temes de fons”, valora. Ella, però, creu que hi ha hagut un grau d’acceptació suficient com per desenvolupar l’acció.

Notícies relacionades