Exposicions i català a l’Ateneu

Amb les mesures vigents, tant les classes com la major part de la programació cultural ha hagut de traslladar-se temporalment al món digital, però volem aprofitar aquest espai per recordar-vos que la sala d'exposicions de l'Ateneu segueix acollint diferents propostes cada mes que podeu visitar de manera gratuïta.

Des del 15 de gener i fins al 10 de febrer podreu gaudir de l'exposició Preludi, de Montse Cabús, Rosario Chincha i Jordi Márquez, membres de la Junta Directiva de FIRART, que combinen fotografia, gravats i pintura amb una selecció d'obres que aprofundeix en el jo personal, mantenint un pols constant amb la investigació i la creació plàstica.

Al febrer exposarem Pintura ràpida dels 70, amb obres que conformen el fons d'art de la Fundació Sant Cugat. I al març serem una de les seus del Festival Lumínic amb les fotografies dels alumnes d'El Observatorio.

L'horari de visita de la sala d'actes pot variar depenent dels cursos i tallers, de manera que us recomanem estar atents a la web de l'Ateneu o trucar abans de venir per assegurar-vos que la sala està lliure.

Català per a tothom

També us volem presentar el projecte "Català per a tothom", que concentra les activitats de foment de l'ús social del català. L'objectiu és facilitar la integració de la ciutadania nouvinguda i la promoció i defensa de la llengua, la cultura i les tradicions de Catalunya a través de diferents iniciatives.

Per una banda, les persones nouvingudes que no parlen ni entenen el català poden inscriure's a Català Inicial, un dels cursos més demandats a l'Ateneu, que compta amb el suport de l'Ajuntament. En finalitzar els alumnes obtenen un certificat validat pel CNL.

 

Per qui vulgui continuar practicant en grup el que ha après, oferim el curs de català conversa, i per a qui ja parla català, però no sap escriure'l o vol millorar l'ortografia i el lèxic, oferim diferents nivells de català escrit.

Però a banda dels cursos, gestionem iniciatives com l'Espai d'acolliment lingüístic, dinamitzat per voluntaris per garantir i facilitar el primer contacte amb la llengua catalana a la població nouvinguda i altres projectes que pots descobrir a www.ateneu.cat

Notícies relacionades