Tres satanasos reivindicatius donen la benvinguda a la Festa Major de La Floresta

Fotos: Jordi Pascual

Com si d’una representació es tractés, tres dimonis dels Pastorets de La Floresta han donat la benvinguda a la Festa Major d’enguany, que s’allargarà durant vuit dies, dividits entre aquest cap de setmana i el vinent. En total, 32 dues activitats repartides per arreu del barri i que consoliden algunes apostes dels darrers anys amb les sisenes edicions de la baixada d’andròmines i del cercatasques i la quarta de les Olimpíades bandarres, entre d’altres.

Amb el to sarcàstic propi dels Pastoners, els tres dimonis han repassat alguns dels afers pendents a fer a la ciutat, com millores d’accessibilitat, la calefacció a les pistes de Can Llobet, la biblioteca o el Casal Jove alhora que també s’han felicitat per la implementació –acabada o en marxa– d’algunes accions sorgdes a petició dels veïns com el rocòdrom el Centre Sociosanitari, les escales de l’avinguda La Floresta o l’ascensor a l’andana direcció Barcelona de l’estació de ferrocarrils. També han fet burla de l’ornamentació amb fusta de les tanques de carretera de l’entorn del pont del Diari. “Sempre reivindicarem!”, han dit per acabar el repàs.

El pregó també ha servit per rememorar la història dels Pastorets des del seu naixement l’any 1993 a la Unió Recreativa i Esportiva de La Floresta (UREF). Des de llavors, diuen, han passat uns 290 actors. També han aprofitat per recordar alguns dels membres dels Pastorets que han mort en el transcurs dels anys, en el moment més emotiu entre les bromes pròpies dels personatges del teatre nadalenc.

Un cop acabat el pregó, la tinenta d’alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha fet entrega als Pastorets d’una placa que commemora la realització del pregó d’enguany. La Coral Tardor ha interpretat diversos temes i després el Cor Jabato també ha fet els seus per acabar amb una cançó conjunta que ha clos l’arrencada de la Festa Major. Com cada any, el programa d’actes està organitzat pel Senglar Cultural com a paraigua d’un munt d’entitats com ara Florestart, l’Assemblea Jove, el Club Excursionista Independent, l’Olimpyc, La Global i bars del barri, entre moltes d’altres.

Notícies relacionades