L'Ajuntament rebaixarà el nivell de la calçada de la plaça Josep Playà perquè FGC pugui enderrocar el mur provisional

Foto: Jordi Pascual

Dimarts els florestans s'aixecaven atònits veient com a la part superior del túnel pel qual accedeixen els trens a l'estació apareixia una espècie de mur. Aquest separa la vorera de la carretera just al pujar les escales que ascendeixen des de l'estació, a la plaça Josep Playà.

Aquest mur va ser la solució provisional que va posar Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a les pluges torrencials de dilluns. De fet, l'estació de La Floresta se situa al vell centre d'una petita vall on és normal que acabi parant tota l'aigua. Segons FGC, era una solució necessària ja que mai s'havien trobat un problema tan greu: les escales baixaven com cascades i omplien les vies d'aigua. “Per sort no es va haver de tallar la circulació”, comenta l'encarregat de la comunicació externa de l'empresa.

Aquest matí una reunió entre l'Ajuntament i FGC ha acabat aportant la solució definitiva: rebaixar el nivell de la calçada respecte la vorera perquè l'aigua de la pluja acabi arribant als desguassos corresponents. Demà mateix començaran les obres d'enderrocament parcial del mur per tal de facilitar l'accés de persones amb mobilitat reduïda. Fins que s'adopti la solució final, en cas de pluja, es situaran unes planxes metàl·liques a les zones que quedin descobertes.

Segons el gabinet de comunicació de l'Ajuntament, FGC va fer arribar el problema immediatament a l'equip de govern i es va decidir fer aquest petit mur. Es tracta, remarquen des del consistori, d'una solució provisional que no s'hauria d'allargar gaire temps.

Això no ha estalviat la indignació i les bromes. Hi havia veïns que apuntaven La Floresta com una nova Berlín, “ens estan segregant”, i hi havia qui, més críticament, veia que aquell mur de dos maons d'altura dificultava la mobilitat de qualsevol persona que necessita l'ajut d'una cadira de rodes o d'unes crosses per moure's. Majoritàriament no sabien ni per què s'havia aixecat la tanca: “segur que és perquè no aparquin els cotxes”, comenta un veí del barri a elCugatenc el dia després que s'instal·lés la tanca.

Notícies relacionades