Els capgrossos de La Floresta reivindiquen el respecte a la natura en l’inici de la Festa Major

Foto: Jordi Pascual

La Floresta ja viu la Festa Major, que s’allargarà aquest cap de setmana i el vinent, després del manifest dels capgrossos del barri. Aquest nou col·lectiu ha creat quatre figures de porcs senglars que, apareixent entre el bosc del darrere del parc de les dones, han donat una reivindicativa benvinguda a la celebració, davant l’atenta mirada de desenes de veïns i de les corals Tardor i cor Jabato, que han prosseguit el pregó amb la interpretació de diverses cançons.

Els senglars han reivindicat la relació amb la natura que hi ha al barri, evidenciant que aquell és l’habitat de la flora i la fauna invadit pels humans ara fa un segle amb les primeres edificacions unifamiliars. En aquest sentit, han demanat mantenir una bona relació de convivència i respecte amb l’entorn natural característic de La Floresta, evitant construccions agressives amb el medi ambient, tant si són privades com de protecció oficial, en clara referència a les previsions de Promusa que tot just es debaten amb els veïns en el marc del Consell de Barri.

L’alcaldessa, Carmela Fortuny, i la presidenta del Consell de Barri, Núria Gibert, acompanyades d’altres representants polítics, han intervingut just després del pregó agraint la tasca feta per les entitats del barri i cridant a gaudir de la festivitat. Amb cava i música, els florestans han començat la seva Festa Major. L’arrencada també ha servit per reconèixer a Mònica Soto l’elaboració del cartell de la celebració.

Passat el primer dia de Festa Major, el primer cap de setmana inclourà la cinquena edició de les Olimpíades Bandarres, el segon torneig de petanca, el Cabaret Circ, diversos concerts, la XXXV cursa de La Floresta, un torneig de futbol sala i una representació de La Global, entre d’altres. Al cap de setmana següent hi haurà concert de la Coral Tardor, el setè cercatasques, la nit jove, el segon campionat d’escacs, la XXVI trobada de paellers i paelleres, la setena baixada d’andròmines, una ballada de sardanes, una festa de l’escuma i la cloenda amb havaneres i rom cremat, entre d’altres. Aquí es pot consultar el programa complet i inscriure’s a les activitats que ho precisen.

Notícies relacionades