Publicitat

El futur pavelló de gimnàstica de la Guinardera costarà 1,9 milions d’euros

Foto: Localpres

Amb l’aprovació inicial per part de la Junta de Govern el passat setembre, l’avantprojecte del pavelló de gimnàstica de la Zona Esportiva Municipal (ZEM) de la Guinardera es troba en exposició pública fins al febrer. Es tracta de la proposta de construcció d’un nou pavelló annex a la pista d’atletisme i al pavelló inaugurat al 2017, aprofitant l’espai lliure –en ocasions utilitzat com a aparcament– que resta just a l’extrem nord del PAV3.

L’avantprojecte recull el conjunt d’accions previstes per fer possible la nova instal·lació, que ascendeixen a prop d’1,9 milions d’euros (amb IVA) distribuïts en dues fases. La primera, d’1,76 milions, inclou la construcció de la instal·lació en si, amb l’edifici, la pista i la graderia. La segona, de 130.000 euros, preveu la construcció d’un nexe d’unió amb l’altell del PAV3, que permetrà millorar el control d’accés, i d’un accés únic amb un vestíbul ja que es considera que el vestíbul ja existent serà insuficient si se suma l’afluència de gent que suposarà el nou pavelló.

De moment es tracta d’un avantprojecte, elaborat per l’empresa 080 Arquitectura, sense data de concreció. Es proposa com un edifici d’activitats lúdiques o recreatives que pugui anar més enllà dels usos esportius amb dos vestuaris per a esportistes i un per als àrbitres, una farmaciola, uns lavabos per a esportistes i uns per al públic, un despatx, dos magatzems i una sala d’instal·lacions que aprofitarà el terrat del pavelló ja existent. L’element central, la pista, serà de 18 per 36 metres i amb una alçada de sostre mínima de 9 metres. Es preveu una capacitat màxima de 180 espectadors.

Com ja va passar amb el pavelló inaugurat el 2017, l’avantprojecte contempla mesures d’estalvi energètic. Tot i així, per garantir una il·luminació uniforme i que no molesti a la pràctica esportiva, s’ha optat per la llum artificial, el que el propi document recull com a principal despesa energètica de l’espai. Pel que fa a l’eficiència energètica, es prenen de partida els mateixos criteris que al pavelló adjacent, és a dir, concentrar-se en l’aïllament tèrmic per garantir una temperatura d’uns 23 graus a l’interior.

Notícies relacionades