Adjudicada la redacció del projecte de la primera fase del Complex Esportiu de Mira-sol

Foto: Ajuntament

Un any després de publicar-se el concurs públic per a la redacció del projecte i la direcció d’obres de la primera fase (la piscina) del Complex Esportiu de Mira-sol, el consistori ha adjudicat l’encàrrec a la Unió Temporal d’Empreses formada per la santcugatenca A Contraluz Arquitectura SLP, la rubinenca Basterrechea-Tejada Arquitectes SLP i els barcelonins Josep Ferrando Bramona i David Recio Minuesa. En el moment que es formalitzi el contracte, disposaran d’un període de quatre mesos per a l’elaboració del projecte –pas previ per a la licitació de les obres–. L’adjudicació suposa una despesa de 168.000 euros (amb IVA) per a l’erari municipal.

La decisió s’ha pres després d’un concurs de propostes que ha servit per determinar cinc finalistes i, posteriorment, l’equip encarregat de fer el projecte. En les fases de selecció es tenia en compte l’experiència de l’equip redactor i col·laboradors valorant que és nova construcció, equipament públic d’ús esportiu i que serà un edifici sostenible. En la darrera fase, l’oferta econòmica representava un 20% dels punts mentre els 80% restants tenien en compte la qualitat arquitectònica, la possibilitat d’ampliar-se posteriorment, l’optimització de l’espai, la simplicitat estructural, les mesures d’estalvi energètic, l’aprofitament d’energies renovables i les solucions per reduir el cost de manteniment.

Hi han participat 14 empreses i el sistema de selecció per fases ha estat determinant ja que en la primera puntuació –que donava peu a la concreció de propostes de les cinc finalistes– la UTE guanyadora havia quedat en cinquè lloc. Segons el plec de clàusules, l’Ajuntament disposa d’una partida pressupostària de 240.000 euros i un acord amb la Diputació en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019 per rebre 1,1 milions d’euros més.

El concurs públic s’ha fet després de l’aprovació del Pla Especial d’assignació d’usos que marca les bases del complex i que ja va deixar els primers esbossos de la distribució de la zona. El complex preveu nous terrenys de joc, un aparcament, una petita plaça pública, un edifici central i una piscina. Serà un edifici de dues plantes amb una planta d’accés (vestíbul, sala fitness i cafeteria) i una planta inferior (vestidors, sala polivalent i piscina). L’edifici tindrà en compte elements d’eficiència energètica, tal com recull la normativa europea.

La nova piscina es construirà al solar del darrere de l’escola Catalunya, al voltant del qual es faran noves fases fins crear un centre esportiu que s’uneixi amb el camp de futbol del Mira-sol Baco i, arribat el moment, pugui compartir algunes pistes amb el centre educatiu. A principis de mandat la relació amb l’escola havia generat debat ja que les primeres aproximacions deixaven entreveure que el Complex Esportiu es menjaria el que hauria de ser un tros de pati de l’escola, una disfunció que ja s’ha tret del projecte.

Notícies relacionades