Publicitat

L'Ajuntament es contradiu i recomana a la seva agenda un acte de La Xesca

Captura del lloc web de l'Ajuntament.

L'agenda d'activitats del lloc web de l'Ajuntament recull, a data de realització d'aquest article –13 d'octubre al migdia–, l'activitat de Cinema a La Xesca amb la projecció de la pel·lícula Noviembre, que es farà el dijous 20 a les 8 de la tarda al casal de joves ocupat i autogestionat. A més, s'indica que l'activitat es realitza cada dijous a la mateixa hora.

El portal web del consistori acostuma a recollir activitats d'entitats del municipi. Si bé, en aquest cas representa una contradicció al posicionament de l'Ajuntament respecte al casal ja que el govern, arran de l'ocupació de l'edifici a l'avinguda Cerdanyola on ara hi ha La Xesca, va emetre un decret en què prohibia la celebració d'actes al seu interior. Llavors feia especial esment al “risc per a la salut i integritat física dels ocupants” arran de problemes d'aluminosi que afectarien a l'estructura, tot i que els arquitectes consultats pels ocupants diuen que només afecta a zones aïllades de l'edifici i no representa cap perill.

Concretament, en el tercer punt del decret emès el 31 d'agost, 4 dies després de l'ocupació, s'hi pot llegir: “Advertir expressament als ocupants dels immobles de l'Avda Cerdanyola, 66, i carrer Borrell, 10-20, la impossibilitat de realització de qualsevol esdeveniment amb afluència de públic, sens prejudici de l'obligació en l'obtenció de les autoritzacions administratives pertinents, en tant en quant no estigui garantida la seguretat i estabilitat dels immobles”.

Tot i que el decret és d'ara fa gairebé mes i mig, el govern no l'ha oblidat. De fet, el va tornar a utilitzar la setmana passada quan el casal havia previst una activitat amb alumnes de primer de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura (ETSAV) que, finalment, havia aconseguit el suport de l'escola. El govern va enviar el decret a l'ETSAV i, segons un comunicat del mateix Ajuntament, va ser l'escola qui lliurement va decidir anul·lar l'acte.

Aquest moviment va ser vist per La Xesca com un boicot del govern i, en declaracions a elCugatenc, Patricia Gotarda, representant del col·lectiu, va dir: “No els interessa que es faci un congrés d’arquitectes a La Xesca perquè seria la prova més evident que no hi ha cap mena de problema estructural de l’edifici i aleshores haurien de començar a parlar de les raons polítiques de falta d’espais”. La resposta del govern als mitjans de comunicació arran les crítiques dels joves del casal va ser un argumentari de 5 punts breus i, de nou, el decret.

Segons expliquen fonts oficials, l'agenda del lloc web de l'Ajuntament no depèn directament del consistori sinó que està externalitzada en l'empresa pública Cugat.cat. Si bé, argumenten, hi ha actes que apareixen a l'agenda del mitjà públic que poden no ser-hi a l'agenda del consistori i viceversa.

Notícies relacionades