Hora Bruixa

Les dues cares de l’estiu

Primer dia de vacances. Ja tocava, hòstia!

Ens llevem en aquest hotelet de la Costa Brava, me’l va recomanar un col·lega del despatx però la veritat és que n’esperava més… els llençols no estan ben planxats i fan olor a detergent barato. Després demanaré que me’ls canviïn. Això sí, les vistes que tenim des de la terrassa ho compensen, primera línia de mar! Era l’habitació més cara, però després de tot l’any currant ens ho mereixem! A més, ens estalviem l’avió, que aquest any amb la pandèmia no podrem anar a Mèxic com teníem pensat i hem decidit quedar-nos per aquí.

Rebentem els armaris, aturem les agressions

Vam començar el mes de juliol demanant justícia pel Samuel, un jove gallec que va ser assassinat per la seva orientació sexual. Es van convocar concentracions arreu de l’estat espanyol, amb l’objectiu que aquells fets no quedessin sense resposta. La mort d’en Samuel ha permès visibilitzar la violència homòfoba que reben totes les persones de gèneres i identitats dissidents, una violència que desgraciadament no és nova. 

Com cuidar-nos nosaltres mateixes: l'autodefensa feminista com a eina

Si has tornat mai a casa amb les claus a la mà per sentir-te més segura, si has canviat mai de vorera per evitar creuar-te amb un home, si has fet veure que trucaves a algú quan anaves sola pel carrer, si has marxat d'algun espai tancat perquè un home t'estava incomodant, si has buscat la mirada d'altres dones, encara que fossin desconegudes, per demanar ajuda... aquest article t'interessa.

La violència és el sistema

Quan parlem del 25N, Dia Internacional contra les violències masclistes, parlem de la violència que exerceix el sistema patriarcal, construït des del poder dels homes i definit actualment pel capital, contra les dones de classe treballadora, que són la immensa majoria de dones del món.

Pàgines