Valldoreix es vesteix amb castells de 8

El 5d7 de la Colla verd collserola. Foto: Rosa Gadea

La Festa Major de Valldoreix va comptar un any més amb l’actuació castellera dels Castellers de Sant Cugat, acompanyats dels Xics de Granollers i els Moixiganguers d’Igualada. Es tracta d’una de les actuacions més importants de l’any, ja que, totes les colles sempre  miren de presentar-s’hi amb els seus castells màxims.

L’actuació va començar a les 11:30h amb una ronda de pilars de 4. Els Gausacs van ser els primers i van descarregar un 3d8 –castell que feia dos anys que havien descarregat a plaça per primera vegada i que, per primera vegada el descarregaven a Valldoreix – es tractava de la primera construcció de vuit que feia la colla després de les vacances. A segona ronda van descarregar el 4d8 i el 5d7 a la tercera, castell que estan treballant amb visió de futur.

Els Xics de Granollers van sortir a plaça amb un 3d8, castell que ja havien descarregat el dia anterior a Calella. El 4d8 va ser el castell escollit per la següent ronda, van desmuntar dos peus del castell i a la tercera el van donar per bo, tot i així, va acabar en intent desmuntat. A tercera ronda van descarregar el 7d7 i van fer us d’una ronda extra per descarregar el 5d7, castell que tenen dominat.

Els Moixiganguers també van obrir plaça amb el 3d8 que va quedar en carregat després de la sortida d’acotxador. A segona ronda van descarregar el 2de7, els igualadins tenen molt ben presa la mida a la torre i ho van demostrar en l’última actuació  en què la van descarregar amb un pis més. Per acabar,  en la tercera ronda van descarregar el 4d8.

Per sortir de plaça, les tres colles van alçar pilars. Els Gausacs i Xics els van fer de 5 i Moixis tres pilars de 4. La festa va acabar amb una paella al local dels santcugatencs.

Notícies relacionades