Premis d’altura, torna el Premi Literari Gausacs Amunt amb novetats

Per segon any consecutiu els Castellers de Sant Cugat organitzen el Premi Literari Gausacs Amunt, una iniciativa pensada per apropar la cultura popular tradicional catalana a tots els ciutadans del Vallès Occidental.

En aquesta segona edició s’hi poden trobar algunes novetats com ara la incorporació d’una nova modalitat, la poesía, que se suma a la narrativa. També es donarà més llibertat quan a temàtica, ja que, podrà incloure tota la cultura popular i tradicional catalana i no només centrar-se en el món casteller, com l’any passat. Un altre dels canvis més notables és l’extensió pel que fa a àmbit territorial que s’estén per tot el Vallès Occidental.

El termini per presentar les obres finalitzarà el pròxim 20 d’octubre i es podran entregar de manera presencial o per internet. El lloc de presentació és el local social dels Castellers –a la rambla de Can Mora, 11– o be online, a través del correu electrònic premi.literari@castellersdesantcugat.cat. Només s’acceptaran aquells treballs que compleixin els requisits recollits a les bases del certamen, com ara que els textos hauran d’estar escrits en llengua catalana, ser inèdits i individuals, escrits amb ordinador i que no hagin estat guardonats en altres certàmens, entre altres aspectes. Ferran Ballester, cap de premsa dels Gausacs, explica que a l’hora de valorar les obres es tindrà en compte “la creació artística i la seva originalitat”. D’aquí a uns dies es farà públic qui formarà part del jurat i quins seran els premis pels guanyadors.  

El Segon Premi Literari compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat, que l’ha inclòs en el Pla de dinamització educativa. S’ha organitzat en tres seccions: Infantil –cicle de primària–, Juvenil –ESO, batxillerat i cicles formatius- i Adults i aquestes seccions estarán dividies en categories segons les edats dels participants. La primera categoría composta pels alumnes de 1r, 2n i 3r de primària; la segona, de 4t a 6è; la tercera, els estudiants d’ESO; la quarta, batxillerat i cicles formatius i, l’última, la cinquena categoria seran els adults (a partir de 18 anys).  

S’espera repetir l’èxit de l’any passat que va comptar amb 139 participants. L’entrega de premis es va fer coincidir amb la Diada Castellera dels verd Collserola, aquest any serà el 14 de novembre a les 12 del migdia al mateix local social dels Gausacs.

Notícies relacionades