Els Gausacs es van desplaçar a Salt per la diada Marreca

3d8 dels Castellers de Sant Cugat a Salt. Foto: Castellers de Sant Cugat

Ahir els Castellers de Sant Cugat es van desplaçar a Girona per la diada Marreca. Allà van compartir plaça amb els amfitrions, els Marrecs de Salt, i els castellers de Poble Sec. Aquestes tres colles ja havien compartit escenari aquest any, per la Festa Major dels de Poble Sec el passat 19 de juliol.

La jornada es va iniciar amb una ronda de pilars de 4. Dos dels verd Collserola, un dels Bandarrers i, un més dels locals, que el van fer caminar fins al centre de la plaça. Els gironins van iniciar les rondes amb un 3d8, seguits pels Gausacs que també van descarregar el mateix castell, els de la camisa blau cel van descarregar el 4d7 amb agulla. A la segona ronda els Marrecs van tirar la torre de 8 amb folre que va acabar caient després de la baixada de l’acotxador, una caiguda força lletja que va aturar la diada durant una mitja hora. L’actuació es va reprendre amb un 5d7 dels santcugatencs –que va deixar molt bones sensacions a la colla– i els Bandarres van tancar la ronda també amb el 5.

A la darrera ronda, els locals van haver de baixar les expectatives després de la caiguda i es van decantar per descarregar el 5d7, en lloc del 5d8 com tenien previst. Els Castellers de Sant Cugat van descarregar un 4d7 amb agulla i Poble Sec va descarregar el 4d7. La diada va finalitzar amb una altra ronda de pilars, aquest cop de 5.    

Notícies relacionades