Diada de màxims a la XXIII edició de l’Esperidió

4de8 dels Gausacs. Fotografia: Rosa Gadea

Aquest cap de setmana es va celebrar a Tarragona la XXIII edició de la diada de l’Esperidió. Una diada marcada en vermell al calendari dels Castellers de Sant Cugat per la seva rellevància –és una de les quatre actuacions més importants de la temporada-. Com cada any, l’actuació va tenir lloc al Pla de la Seu, davant de la catedral, i els Gausacs van compartir plaça amb la Jove de Tarragona –els amfitrions–, Nens del Vendrell i Bordegassos.

Clàssica de vuit

Els santcugatencs van arribar a Tarragona amb tres autocars que els van deixar fora de la muralla i d’allà van anar en comitiva fins a la plaça on els esperaven la resta de colles i un gran nombre d’espectadors.

Per aquesta ocasió els Gausacs tenien preparada una actuació de màxims, la clàssica de vuit –és a dir, el 3d8, 4d8 i 2d7–. A la primera ronda, el 3 va estar ben agafat de mides i només va patir un petit ensurt a la passada d’enxaneta, moment en què els terços i els quarts van haver de treballar fort. Tot i això, l’estructura va tornar a lloc i el castell es va descarregar sense problemes. Abans de descarregar el 4d8 hi va haver un primer intent desmuntat, destacar que en aquest castell s’hi estrenava l’enxaneta. El plat fort de la diada pels verd Collserola va ser el retrobament amb la torre de 7. Una construcció que van portar amb una bona execució i que tenia com a dificultat afegida l’estrena dels segons i que el pom era pràcticament nou.

Els amfitrions van portar a plaça una tripleta màgica –un 3d9f, 4d9f i 5d8– una demostració del bon moment que estan vivint els de la Jove de Tarragona, que van culminar l’actuació amb un pilar de 8 amb folre i manilles, carregat.

Nens del Vendrell, van descarregar el 3d8, el 5d8 i la torre de 8 amb folre. Per la seva banda, Bordegassos va començar amb un intent desmuntat de 5d7 que després va descarregar, un intent desmuntat de 3d8, un 4d7 amb agulla i un 3d7, per acabar.

Els Gausacs van fer una molt bona actuació que demostra la seva regularitat, al portar dos castells de 8 al Pla de la Seu, fita que es repeteix per tercer any consecutiu. El 3d8 va significar per la colla el 20è castell de vuit de l’any –en porten 21– i també que era el 10è que descarreguen. 

Notícies relacionades