Publicitat

Les entitats destinen els diners de lliure disposició del Centre-Oest a il·luminar el parc de Can Picanyol i la plaça dels Jocs Florals

Foto: Jordi Pascual

La primera reunió del Consell de Barri del Centre-Oest del que va d’any, celebrada dijous a la tarda a l’Ateneu, ha servit per decidir el destí dels diners de lliure disposició del 2019. Pel que fa a la vessant d’inversions, amb un pressupost màxim de 24.000 euros la majoria d’entitats assistents, amb 6 i 5 vots respectivament, han decidir apostar per la il·luminació del parc de Can Picanyol i de la plaça dels Jocs Florals. Totes dues actuacions estan valorades en 26.000 euros i per això els equips tècnics s’han compromès a ajustar el pressupost per poder fer les dues.

Pel que fa als 8.000 euros de partides ordinàries, set de les nou entitats assistents han votat a favor de destinar 3.700 euros al tió de Nadal i la xocolatada a Can Quitèria, que ja durant els darrers anys es porta celebrant a proposta dels comerciants de la zona. Aquesta proposta ha estat seguida d’un triple empat a tres vots entre les propostes presentades per l’Ateneu per fer tallers monogràfics, espectacles infantils o familiars i actuacions musicals de petit format.

Davant la impossibilitat de realitzar totes les activitats, el representant de l’Ateneu, Pep Martínez, ha proposat acceptar la proposta de l’Associació de Veïns del Centre-Estació de fer una carxofada solidària i parlar amb els equips tècnics per fer consensuar una activitat promoguda per l’Ateneu. La presidenta del Consell, Mayte Pérez, ha dit que també es buscarà la fórmula de rebaixar el cost del tió de Nadal o fins i tot donar l’oportunitat d’organitzar-lo a l’Ateneu per tal de poder fer el màxim nombre de propostes possible.

Des d’una mirada cultural, el Consell també ha servit per presentar públicament l’associació el Barri de les Arts, que comprèn l’entorn de la plaça doctor Galtés i el carrer Josep Anselm Clavé. La iniciativa pretén revitalitzar el barri des del prisma cultural agrupant diversos espais d’aquest àmbit: És-Fera 72, SCD Academy, La Tacones, dterra, ki-studio, La Vora, Capote’s, Erai Marcs i El Shala.

Els tècnics municipals també han explicat el seguiment d’alguns projectes d’anys anteriors. Preveuen tenir enllestida la masia de Can Quitèria el mes vinent, la Unió al juliol i les seves sales per fer espectacles a principis del 2020 mentre l’aparcament per a 135 bicicletes al carrer de l’Andana encara no té data i la coberta de la piscina del parc Central està pendent de licitació.

Notícies relacionades