Publicitat

Les entitats del Consell del Centre-Est demanen que es doni resposta a les reivindicacions recurrents

Foto: Jordi Pascual

Diverses entitats representades al Consell de Barri del Centre-Est han aprofitat la reunió de dilluns a la tarda, que correspondria a la darrera del 2018 tot i haver-se celebrat després del canvi d’any, per demanar al govern que posi fil a l’agulla en diverses de les reivindicacions que han sorgit de manera recurrent en l’òrgan de participació. Es tracta de propostes com ara l’accés al barri de Can Barata, la reparació del paviment reductor de sorolls de la ronda nord, el botellón a l’aparcament dissuasori de la carretera de Roquetes, la realització de més activitats al Monestir-Sant Francesc, els punts sense o amb poca il·luminació i les diferents accions del Pla del Monestir-Sant Francesc –de moment només se n’han executat dues–, entre d’altres.

La crítica ha vingut amb to diferent en funció de l’entitat però amb una base compartida. Antonio Lucas, de l’Associació de Veïns de Coll Favà, ha repetit una vegada més el reguitzell de temes que porta repetint des de principis de mandat i ha marxat, de nou, sense cap resposta concreta més enllà del compromís de traslladar les demandes al govern. El representant de l’AMPA del Collserola, Andreu Sierro, ha recordat que fa mesos que les famílies de l’escola van demanar una solució per poder deixar els infants amb seguretat després del canvi de la circulació arran de la implementació del carril bici però, de moment, no han rebut resposta.

A l’igual que ells, els veïns de Can Magí, a través del representant al Consell i amb un assistent al públic, han demanat acció davant els sorolls del trànsit i el pas de camions per la carretera de Roquetes, una altra reivindicació que es repeteix des de fa mesos que se suma a la dels veïns de l’avinguda Ragull per la contaminació acústica i atmosfèrica.

Més irònica s’ha mostrat Mireia Gallego, representant del grup de Facebook del barri del Monestir-Sant Francesc, que, després de traslladar diferents apreciacions recollides a través de la xarxa social, ha demanat més implicació de l’Ajuntament en la realització d’actes al barri i més celeritat en l’aplicació dels compromisos del Pla del Monestir-Sant Francesc: “Al ritme que anem, confio que la meva filla, quan es jubili, veurà alguna cosaˮ, ha ironitzat.

El president del Consell, Ferran Villaseñor, a qui diversos veïns li han reconegut la feina feta després del seu anunci de deixar la política institucional, ha acceptat que hi ha molts temes encallats que depenen de l’acció política del govern. La representant del grup de govern, PDECAT-Demòcrates, Susanna Pellicer, només ha fet una intervenció deixant en l’aire moltes de les peticions rebudes. És per això que Villaseñor ha acabat tancant les crítiques rebudes amb una reflexió sobre el funcionament de l’òrgan de participació: “Amb el temps, i no sé si s’havia dissenyat així, els Consells de Barri han esdevingut una Audiència pública més properaˮ.

Vist i plau a la proposta de les entitats pel que fa als diners de lliure disposició

El principal punt del Consell ha estat l’aprovació per unanimitat –tret de la no participació en la votació de la CUP-PC, ERC-MES i Ciutadans, que sempre renuncien al dret a vot per no alterar la decisió de les entitats– del destí dels 30.000 euros de lliure disposició que pertoquen al Centre-Est en base a la proposta plantejada al desembre pel Consell d’Entitats depenent de l’òrgan. Diverses entitats i la mateixa presidència han advertit que moltes de les partides aprovades haurien de ser càrrec directe de l’Ajuntament però, davant la manca d’acció, prefereixen assegurar-se a través del Consell de Barri.

Pel que fa a les inversions, es destinaran 10.000 euros a la millora dels escocells del barri de Volpelleres, 8.000 euros en la instal·lació de finestres a l’equipament públic que ocupa l’Associació de Veïns de Can Barata, 1.700 euros en un equip d’il·luminació que se sumarà al de so que ja té l’Aula de so per a ús de les entitats del barri gràcies als diners de lliure disposició del 2018 i 2.000 euros per instal·lar un reductor de velocitat al barri de Can Magí.

Pel que fa la despesa ordinària, es gastaran 1.000 euros en el lloguer un rocòdrom portàtil per celebrar els 75 anys del Club Muntanyenc, 1.000 euros en la realització de tallers infantils a Can Barata, 2.000 euros en el programa Volpelleres Batega –inclou el cinema a la fresca i activitats de Nadal com la caça de tions al bosc i el tió de Volpelleres– i 1.000 euros per desenvolupar el programa M’agrada el meu barri amb la voluntat de transmetre una mirada positiva i d’implicació del Monestir-Sant Francesc. Hi ha una reserva de 3.000 euros sense destí que podran reforçar alguns dels projectes de despesa ordinària.

Notícies relacionades