Publicitat

L’Associació de Veïns del Centre-Estació entrega a Noestàsola els 912 euros recaptats a la carxofada

Foto: Jordi Pascual

El darrer Consell de Barri del Centre-Oest del mandat ha acollit l’entrega dels 912 euros recaptats durant la carxofada popular del passat 31 de març. Es tracta d’una iniciativa de l’Associació de Veïns del Centre-Estació, finançada amb diners de lliure disposició de l’òrgan de participació per acord de les entitats participants, que anualment pretén recaptar fons per a causes diverses.

Enguany l’associació de supervivents de la violència masclista, Noestàsola, va ser l’entitat beneficiària. La seva fundadora, Maribel Guillamón, ha agraït la implicació de l’entitat veïnal i ha valorat molt positivament la jornada. “Va ser un dia molt bonic i ple de solidaritat, força i unió”, ha valorat, “ens dona ganes de continuar”. Assegura que cal seguir treballant amb la implicació d’homes i dones. El president de l’associació veïnal, Vicenç San Francisco, ha posat en valor el treball en xarxa.

La darrera reunió del Consell també ha servit per fer balanç de les accions realitzades durant el mandat alhora que explicar en quin estat es troben les que encara no s’han acabat. Segons han explicat els tècnics municipals, les obres de la Unió hauran d’estar enllestides parcialment al juny, quan les entitats i seccions podrien tornar a fer ús de l’equipament a falta d’adequar les sales Calvé i Teatre.

També està previst que en dos mesos s’acabi l’aparcament de bicicletes del carrer Andana i que aquest mes es doti de pressupost la cobertura de la piscina del parc Central, compromís d’inici de mandat que ja té projecte però encara no ha tingut licitació de les obres. Abans d’acabar el mandat també s’haurà de formalitzar el canvi de titularitat de l’aparcament de Can Quitèria després de la fallida de l’empresa que el gestionava.

Encara no té data, però, la redistribució del trànsit d’autobusos per evitar que passin per la plaça Lluís Millet. Ara per ara s’estudia on ubicar la parada perquè els autobusos travessin l’espai pel túnel de sota de l’estació però encara no hi ha una decisió definitiva. La presidenta, Mayte Pérez, s’ha compromès a demanar la informació sobre el conveni per al funcionament del nou museu de Can Quitèria a petició de les entitats assistents.

Notícies relacionades